Digitale verhalen over je kids delen met Blurb Mobile

blurb mobile iPhone appVerhalen vertellen over je kinderen doe je eigenlijk het allerliefst vanaf het moment dat ze geboren zijn. Kijk eens hoe schattig hij nu al naar me lacht en kijk eens hoe knap het is dat ze zich nu al kan omrollen, hoor je jezelf opeens regelmatig zeggen. Met Blurb Mobile, een nieuwe gratis applicatie voor de Iphone die ik onlangs tegenkwam, kun je deze verhalen nu ook aan vrienden en vriendinnen kwijt. Met Blurb kun je foto’s, video’s en geluidsfragmenten van je kleintjes aan elkaar te plakken en samen laten smelten tot een klein digitaal verhaaltje. Deze verhaaltjes kun je direct delen met vriendinnen via Facebook, Twitter en e-mail.

Hoe werkt het?
Het maken van een digitaal verhaaltje is heel makkelijk. Zodra je de app opent, krijg je de mogelijkheid om een verhaal te creëren en vervolgens kun je uit de bibliotheek van je smartphone de foto’s, filmpjes en geluidsfragmenten van je kleintje selecteren.  Als ze je nog niet helemaal bevallen kun je de foto’s nog een beetje bewerken met functies zoals roteren, bijsnijden, schalen en drag- en drop-functionaliteit voor het bepalen van de volgorde van de foto’s, video’s en geluidsfragement. Met ‘geotaggen’ kun je het verhaal eventueel ook nog verbinden aan een geografische locatie. Als het digitale verhaal over je baby, peuter of kleuter klaar is, kun je ook nog korte teksten bij de plaatjes en video’s zetten. En zo maak je binnen een minuut of twee een persoonlijk digitaal verhaaltje van de belevenissen van jouw zoon of dochter.

Waar vind je Blurb mobile?
Blurb Mobile is gratis te downloaden in de App Store en alleen beschikbaar voor de iPhone. Als je nog iets gevanceerdere mogelijkheden wilt om je digitale verhalen te vertellen is er een upgrade mogelijk naar Blurb Mobile Plus (€1,36).

Lees ook:
Zelf een boek uitgeven met Blurb!
Huggybird kinderboek voor iPad en iPhone
Talking Tom

About Yvon Reitsma

Check Also

Secret Scouts en de vermiste president [recensie]

Drie maanden nadat de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack hun avontuur met Leonardo da …