Spellslinger 2 – Schaduwzwart

Spellslinger is een serie boeken waarvan er uiteindelijk 6 verschijnen. Schaduwzwart is het tweede deel. Deel 1: Vogelvrij, heb ik met veel plezier gelezen, zie:

Spellslinger 1: Vogelvrij [recensie]

Het verhaal van Spellslinger 2: Schaduwzwart
Vier maanden nadat Kellen zijn bevolking is ontvlucht, blijkt hij nog slechter te zijn in overleven als vogelvrijverklaarde dan als magiër. En dat zijn enige bondgenoten een opschepperige kaartspeler en een stelende eekhoornkat zijn, helpt ook niet al mee.

Dan ontmoet hij Seneira, een geblinddoekt meisje dat niet blind is. Haar geheimen betrekken Kellen bij een samenzwering van magie, chantage en moord. Het is aan Kellen om de magiër te vinden die verantwoordelijk is voor de slachtoffers van deze mystieke plaag, beter bekend als het schaduwzwart… Kan hij op zijn verstand vertrouwen om in leven te blijven in het land van de Zeven Zanden?

Mening
Hoewel ik erg enthousiast was na het lezen van Vogelvrij en uit heb gekeken naar Schaduwzwart, kon ik maar moeilijk in het verhaal komen. Vermoedelijk is het voor mensen die het eerste deel niet hebben gelezen, nog lastiger, maar ook hen wil ik aanraden om ‘door te zetten’ want wanneer je eenmaal gegrepen wordt door het verhaal, laat het je niet meer los!

De verhaallijn van Schaduwzwart loopt naadloos door vanaf het einde van deel 1, maar ontwikkelt zich op een manier die het geheel nog veel mooier maakt dan ik in eerste instantie vond. De personages worden verder uitgediept en daarmee veel genuanceerder en ik ben echt onder de indruk van de ontwikkelingen in dit boek.

 

Ik kijk met nog veel meer verwachting uit naar de volgende delen!

Scahduwzwart – Sebastien de Castell
Deel 2 uit de serie Spellslinger
Paperback, 335 pagina’s, uitgeverij Meis & Maas
Bestel dit boek hier >>>>

Bekijk alle delen van Spellslinger hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share