Voorleesmama gezocht!

Van 18 januari tot en met 28 januari 2012 is het weer zo ver: De Nationale Voorleesdagen.
Elk jaar wordt er tien dagen lang de aandacht gevestigd op voorlezen. Dat is niet alleen omdat het zo leuk is, het is vooral bedoeld om je bewust te maken van het feit dat voorlezen heel erg goed is! Het prikkelt de fantasie van kinderen en tegelijkertijd helpt het bij de taalontwikkeling. Bovendien is de kans groter dat je kind later graag een boek pakt, als het met boeken is opgegroeid. Net zoals elk jaar is er ook dit jaar weer een boek dat centraal staat. Mama Kwijt van Chris Haughton is het prentenboek van het jaar 2012.  Een mini-editie is tijdens de periode van de Nationale Voorleesdagen voor slechts vijf euro verkrijgbaar.

Maar er is meer… Lees jij ook graag zo voor aan je kind(eren)? Maak dan nu een filmpje van het voorleesmoment met je iPhone of webcam en upload deze op de speciale website. De eerste vijftig uploaders krijgen een abonnement op het voorleesmagazine JIP cadeau. Laat vervolgens zoveel mogelijk mensen stemmen op jouw filmpje, want wie weet haal jij het dan wel tot de finale! Natuurlijk is – naast de eer – er ook nog wat leuks te winnen: een boekenpakket van maar liefst 20 prentenboeken!

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …