Supervrienden: Een vreemde vogel

Mier heeft zijn wintervoorraad op orde en kijkt tevreden om zich heen. Opeens duikt er een vreemdeling op die zomaar een paar van zijn bessen opeet. Mier is boos, maar Slak vindt dat Papegaai een eerlijke kans verdient om te laten zien dat ook hij een Supervriend is.

De avonturen van de Supervrienden Kikker, Eend, Eekhoorn, Mol, Slak, Mier en Bever zijn verschenen in meerdere prentenboeken, een boek met voorleesverhalen en een AVI-boek om te leren lezen.

Recensie
Supervrienden Een vreemde vogel is een heel leuk verhaal over iemand een tweede kans te geven. Een verhaal over vriendschap en over het maken van nieuwe vrienden. In dit verhaal eet Papegaai per ongeluk het eten van Mier op. Mier is hier erg boos over. Maar Eend heeft door, dat Papegaai dit niet expres heeft gedaan. Daarom wil hij dat Mier hem een nieuwe kans geeft. Het duurt eventjes, maar dan komt  uiteindelijk alles toch nog goed.

Mijn kinderen vinden dit boek erg leuk. Ze leven echt mee met Papegaai en zijn dan ook heel erg blij dat uiteindelijk alles toch nog goed komt. De dieren zijn echte  Supervrienden en ik denk dat juist daarom  de verhalen van Supervrienden zo aanslaan bij kinderen. Kinderen voelen zich al gauw verbonden met deze Supervrienden. Ze zijn lief en aardig en beleven samen leuke avonturen. Supervrienden Een vreemde vogel, is dan ook wederom een schitterend voorleesboek.

Supervrienden Een vreemde vogel – Fiona Rempt & Noëlle Smit
Prentenboek, hardcover, 16 pagina’s,  Van Goor
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share