Paddington, het filmverhaal

paddington filmverhaalDit boek volgt het oorspronkelijke verhaal hoe de familie Brown het beertje vindt op het station. Ze noemen hem beertje Paddington, omdat ze hem hebben gevonden op het station Paddington. De avontuurlijke beer, die steevast een blauwe houtje touwtje jas, een oude hoed en een bruin leren koffer draagt met al zijn bezittingen, wordt geadopteerd door de familie Brown. Vanaf dat moment moet hij leren leven in de grote stad. Als hem dat is gelukt, gaat hij op zoek naar de ontdekkingsreiziger die zijn tante inspireerde om op wereldreis te gaan.

Het boek is de uitgave met veel foto’s uit de film Paddington met Nicole Kidman die sinds de winter in de Nederlandse bioscopen draait.

paddington filmverhaal 2Recensie
Dit boek brengt het klassieke verhaal van beertje Paddington ondersteund met prachtige filmbeelden. Mijn kinderen – 3 meiden van 6, 8 en 9 jaar – kennen dit verhaal nog niet en hebben de film ook nog niet gezien. Mijn oudste begon gelijk te lezen en had het boek met een half uurtje uit. Het is geen dik boek en de prachtige foto’s zijn zo aanlokkelijk dat je door blijft lezen. Ze vindt het een erg leuk verhaal en wilt nu heel graag de film zien.

paddington filmverhaal 3Voor mijn jongste twee kinderen heb ik het verhaal de volgende dag voorgelezen. Ook bij hen slaat het verhaal aan. Hoe kan het ook anders… ook ik heb het verhaal als kind ooit gehoord en was er dol op.

Ook bij hen slaan de foto’s aan en ook zij willen de film heel graag zien. Dat is wel lastig aangezien het een Engelse film is. De jongste begint net met lezen en die van 8 jaar kan eigenlijk ondertiteling nog niet goed aan. Het wordt dus dit keer een uitje met mijn oudste dochter. Quality time met z’n tweetjes: naar de bioscoop om de film te bekijken. En de film viel overigens net zo in de smaak als het boek. En het leuke was dat ze me de hele tijd aan stootte met beelden die ze herkenden uit het boek.

En met de jongste twee kropen we weer lekker op de bank om nog eens voor te lezen! Ik kan dus niet anders zeggen dat deze uitgave van dit klassieke verhaal een aanvulling is in onze boekenkast.

Paddington, het filmverhaal – Stella Gurney
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, 48 pagina’s, Aerial Media Company
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share