Reislust

Screenshot 2014-03-10 at 09.32.43Amber heeft eindelijk de man van haar dromen gevonden – na een turbulent vrijgezellenbestaan dat zeker vijf jaar te lang duurde. De prins op het witte paard (knap, goede baan en nog lief ook) zit bij haar thuis op de bank: een mijlpaal! Toch dient de midwife-crisis zich al gauw aan, want zij wil kinderen en hij niet. Als blijkt dat mister perfect een vreselijk geheim met zich meedraagt, neemt Amber een drastisch besluit: ze pakt haar koffers en vertrekt voor onbepaalde tijd naar Afrika.

Daar ontmoet ze een soulmate zonder bij hem in bed te belanden. Hoe dat komt? Hij is een jaar of 90, nagenoeg tandeloos en stekeblind. Door de openhartige, confronterende gesprekken die volgen, leert Amber te dealen met haar kinderwens, de haat-liefde verhouding met de mannen in haar leven en vooral met zichzelf. Maar wanneer ze in het ziekenhuis belandt, lijkt alles voor niets te zijn geweest…

Recensie:
Reislust is een heerlijk boek om te lezen: of je nu gewoon thuis bent of geniet van een lekkere vakantie. Het leven van Amber is alles behalve saai en dus verveelt het boek geen moment. Wanneer Amber vindt dat het allemaal niet zo lekker loopt thuis, besluit ze dat verandering van omgeving haar goed zal doen. Ze pakt haar plan rigoureus aan en vertrekt voor een vrijwilligersproject naar Afrika.

In Afrika ontmoet Amber een bijzondere man kennen: 90 jaar, blind en bijna geen tanden meer in zijn mond. Hij heeft familie in Nederland en dus spreekt hij haar aan in haar eigen taal. Hij wil dolgraag beter Nederlands leren en dus praat ze met hem in haar moerstaal. Ze verteld voornamelijk over haar ex-vriendjes en relatieproblemen. De gesprekken met Nunya – de tandenloze man – blijken Amber te helpen tot bepaalde inzichten te komen. Hij is haar steun en toeverlaat in het verre Afrika.

Maar dan slaat het noodlot toe en belandt Amber in het ziekenhuis. Bij het zien van het lokale ziekenhuisje wil Amber het liefst maar één ding: weg! Haar vrienden uit Afrika weten haar er echter van te overtuigen dat ze echt beter kan blijven en dat ze moet vertrouwen op de artsen hier. Omdat Amber niet veel anders kan, denkt ze veel na over haar leven. Als ik terug ben in Nederland, ga ik het allemaal anders doen… Toch?

Reislust – Esmir van Wering
Romantische fictie, 159 pagina’s, Meander
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Van Dale: Woord van het Jaar 2018 bekend!

Sinds 2003 wordt er een Van Dale Woord van het Jaar gekozen. In 2003 was …