Het sneeuwmeisje

Een nachtmerrie… het idee alleen al dat je kind vermist wordt en dat je geen idee hebt waar hij of zij is en hoe het met je kind gaat. Dat je niet weet of je kind ooit teruggevonden wordt en hoe het dan aangetroffen wordt… Het Sneeuwmeisje vertelt vanuit meerdere invalshoeken over vermiste kinderen. Ditmaal staan niet het verdriet en de angst van de ouders en andere betrokkenen centraal, maar is een totaal andere vorm gekozen.

Het verhaal
Madison verdween op vijfjarige leeftijd in het bos. Dat was drie jaar geleden. Hoewel de kans dat ze nog leeft bijzonder klein is, huren haar ouders een specialist in: Naomi Cottle, bijgenaamd ‘de kindvinder’. Naomi begrijpt verdwenen kinderen beter dan wie dan ook, omdat ze zelf ooit is ontvoerd.

Naomi’s zoektocht naar het meisje voert haar terug naar haar eigen verleden, naar het pleeggezin waar ze geborgenheid vond. Van de tijd daarvoor herinnert ze zich niets. Maar hoe dieper ze het bos in loopt, hoe dichterbij haar verleden komt.

Diep in dat duistere woud woont een meisje dat denkt dat ze een sneeuwmeisje is. Omdat ze altijd binnen moet blijven, in de hut die ze deelt met een jager, heeft ze een rijke innerlijke belevingswereld. Haar redding ligt in fantasie, hoop en liefde op een plek waar je die niet verwacht.

Mening
Voor mij was Het sneeuwmeisje, geschreven door Rene Denfeld, een prachtig boek om te lezen. Het mee-beleven van de zoektocht naar een klein meisje die al 3 jaar vermist is en naar een baby, in combinatie met het door kleine stukjes informatie steeds meer te weten komen over het leven van Naomi, is enorm boeiend. Het boek is bij vlagen ook spannend, bij vlagen poëtisch. En het geeft weer te denken over de grenzen tussen goed en kwaad. Het sneeuwmeisje is zeker geen doorsnee boek en wat mij betreft een absolute aanrader.

Hoeveel kilometer je ook hebt moeten rennen, hoelang je ook weg bent geweest, het is nooit te laat om gevonden te worden.

Het sneeuwmeisje – Rene Denfeld
Paperback, 253 pagina’s, uitgeverij HarperCollins
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De Stamboom

Wat als je er achter komt dat je familie van een seriemoordenaar bent? Inhoud Liz …

Share
Share