Bunchems – en hoe je ze uit je haar krijgt….

bunchems-recensie-haar-copyright-trotse-moeders-1We kregen ter recensie een reisverpakking Bunchems toegestuurd. De kinderen waren direct enthousiast. Het is dan ook enorm leuk speelgoed! Bunchems zijn een soort bolletjes van klittenband. Niet echt natuurlijk, maar de bolletjes bestaan uit een heleboel, hele kleine ‘haakjes’ die in elkaar haken en die ook eenvoudig weer van elkaar los te maken zijn.

Met die bolletjes kun je op de bijgeleverde achtergrond allerlei figuren maken, regenbogen, poppetjes, dieren of fantasiedingen en wanneer je klaar bent, kun je het eenvoudig weer in het koffertje doen, klaar voor een volgende keer. De Bunchems passen ook op elkaar, zodat je 3D figuren kunt maken en losse figuurtjes die niet vast zitten aan een achtergrond.

bunchems-recensie-haar-copyright-trotse-moeders-3 bunchems-recensie-haar-copyright-trotse-moeders-5

Mijn kinderen hadden bedacht dat ze er ook een kroon mee konden maken. En dat lukte prima. Grote pret hadden ze toen ze met de kroontjes aan elkaar vast geketend zaten. Ze waren immers zo weer los!

bunchems-recensie-haar-copyright-trotse-moeders-2Bij mijn zoon, die redelijk kort haar heeft, was het kroontje er ook snel uit. Bij mijn dochter ging dat minder goed… De Bunchems hadden zich ‘vastgegrepen’ in haar haar en doordat ze probeerde ze er uit te krijgen, gingen ze alleen nog maar vaster zitten!

Uiteraard is dat niet de schuld van de Bunchems. Die zijn niet bedoeld als haarversiering, dat is wel duidelijk. Maar ondertussen zat mijn dochter wel met allerlei bolletjes in haar haar…. Door heel voorzichtig te voelen hoe ze vast zaten, kreeg ze uiteindelijk de Bunchems vrij goed weer uit het haar, zonder dat er veel haren los kwamen. En toen kon ze er zelf gelukkig om lachen!

Later zag ik dat het nog eenvoudiger had gekund: door conditioner of olie in het haar te doen, kun je ze er helemaal eenvoudig uit halen, kijk maar naar onderstaande video:

Hoewel ze er dus prima uit gaan, zou ik je toch aanraden vooraf aan je kind(eren) duidelijk te maken dat de Bunchems niet in haren thuishoren, ook niet bij poppen of huisdieren! Het is namelijk echt superleuk speelgoed wanneer je het op de juiste manier gebruikt!

Bunchems (van Spin Master), reisverpakking met 150 stuks, bestel je hier >>>>

Share

About Fenna

fenna@hupemail.nl'
Mijn naam is Fenna, ik ben samen met Jonah en Trotse Moeder van een aantal eigen kinderen, stiefmoeder van een aantal cadeau-kinderen en heb in mijn werk ook dagelijks met kinderen in diverse leeftijden te maken, dus ik kan vanuit een rijke ervaring voor Trotse Moeders schrijven en heb daar veel zin in.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share