Pieter is een held

pieterEekhoorn Hakketak wordt achterna gezeten door Spikkel, een boze uil. Kunnen Pieter en zijn vrienden hem helpen?

IMG_3099Recensie
Leuk boekje van Pieter Konijn. Deze kindervriend is in een compleet nieuw jasje gestoken maar de originele namen van de figuren zijn bewaard gebleven. Ik moet zeggen dat ik erg aan de nieuwe stijl moet wennen en dit soort verhalen in mijn hoofd nog helemaal gekoppeld zijn aan Beatrix Potter.

Ik vind het ook lastig om dat soort klassieke namen als Jeremias Hengelaar te lezen in combinatie met de mooie maar super moderne plaatjes. Maar dat is denk ik een lastig punt van mijn generatie.

IMG_3100

Mijn kinderen hebben daar uiteraard helemaal geen last van en genieten erg van het lezen van dit spannende avontuur waarbij eekhoorn Hakketak kattenkwaad heeft uitgehaald en vervolgens de boze uil, Spikkel de Grote, op zijn hielen heeft zitten.IMG_3098

Het is leuk hoe de vrienden dit samen weten op te lossen en hoe daarbij de verschillende karakters worden neergezet waarbij ieder iets waardevols bijdraagt: de bijdehandste, de logische denker, de verzorgende etc. Uiteindelijk weten ze de bril terug te vinden van Spikkel de Grote en eekhoorn Hakketak weer te bevrijden.

De platen zijn kleurig en heel levendig. Leuk om naar te kijken. Het verhaal is niet zo lang, dus zo’n heerlijk kort avontuur voor het slapen gaan.

Pieter is een held – Beatrix Potter
Bekijk op bol.comPieter Konijn, hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …