Geen bestrijdingsmiddelen in groente en fruit?

De resten van bestrijdingsmiddelen in groente en fruit in de Nederlandse winkels vormen geen serieus gevaar voor de volksgezondheid. Die conclusie trekt het voedingscentrum uit een analyse van 4392 groente- en fruitmonsters die het nVWA in 2010 heeft genomen.

Het Voedingscentrum benadrukt wel dat partijen met teveel bestrijdingsmiddel in principe nooit in de winkel mogen komen. Producenten moeten dan ook hun best doen om geen of zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddel te gebruiken, om het risico op overschrijdingen nog kleiner te maken.

Helpt het wassen van groente en fruit om resten bestrijdingsmiddelen te verwijderen?
Het Voedingscentrum raadt aan om te allen tijde groente en fruit voor consumptie met water te wassen. Hiermee verwijder je namelijk het  vuil en stof. Niet alle restjes van bestrijdingsmiddel worden verwijderd met wassen. Een deel van het bestrijdingsmiddel zit namelijk in het product. Dat is niet erg, want de hoeveelheid is te klein om gevaarlijk te zijn voor je gezondheid.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met …