Geen bestrijdingsmiddelen in groente en fruit?

De resten van bestrijdingsmiddelen in groente en fruit in de Nederlandse winkels vormen geen serieus gevaar voor de volksgezondheid. Die conclusie trekt het voedingscentrum uit een analyse van 4392 groente- en fruitmonsters die het nVWA in 2010 heeft genomen.

Het Voedingscentrum benadrukt wel dat partijen met teveel bestrijdingsmiddel in principe nooit in de winkel mogen komen. Producenten moeten dan ook hun best doen om geen of zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddel te gebruiken, om het risico op overschrijdingen nog kleiner te maken.

Helpt het wassen van groente en fruit om resten bestrijdingsmiddelen te verwijderen?
Het Voedingscentrum raadt aan om te allen tijde groente en fruit voor consumptie met water te wassen. Hiermee verwijder je namelijk het  vuil en stof. Niet alle restjes van bestrijdingsmiddel worden verwijderd met wassen. Een deel van het bestrijdingsmiddel zit namelijk in het product. Dat is niet erg, want de hoeveelheid is te klein om gevaarlijk te zijn voor je gezondheid.

About Barbara Gemen

Ooit als stagiaire gestart bij TrotseMoeders.nl en nu aan de slag als chef-redactie van deze website. Ik houd me hierdoor vooral bezig met het aansturen van alle bloggers en recensenten.

Check Also

Holland Muesli van MyMuesli

Ik had me er op verheugd om op Koningsdag de voor mij nieuwe MyMuesli smaak …