julianatoren-2015-dagje-copyright-trotse-moeders

Zon-dagje in De Julianatoren [verslag]

Screenshot 2015-03-09 at 11.27.17Gisteren was het heerlijk weer. Voor het eerst dit jaar warm genoeg om echt lekker buiten te zitten. We hebben als gezin al wel eerder in de tuin samen wat gedronken, maar toen zaten we nog in de ontkenningsfase, was het eigenlijk nog te koud, ondanks de zon en waren we blij om bibberend weer binnen op te warmen.

Screenshot 2015-03-09 at 11.26.48Gisteren was het ‘lente’: zonnig en 15 graden. En De Julianatoren had het mooie weer goed aan zien komen en dit hele weekend de deuren geopend, in plaats van te wachten op de officiële opening op 28 maart 2015. En daarvan hebben een heleboel gezinnen kunnen genieten, en wij ook!

Vorig jaar is een groot aantal mensen van het team van Trotse Moeders naar De Julianatoren geweest. Er zijn namelijk -los van dat het een gezellig familie-pretpark is- allerlei extra’s te beleven het hele jaar door. Diverse shows in voor kinderen aansprekende thema’s als “Kikker is verliefd” en “Thomas de Stoomlocomotief” zijn dan inbegrepen bij de entreeprijs voor De Julianatoren.

Screenshot 2015-03-09 at 11.35.04

Zelf waren we nog nooit in dit pretpark geweest. Mijn jongste zoon was er met schoolreisje in groep 3 geweest, maar hij had zijn pols kort daarvoor gebroken en heeft vooral gekeken naar alles wat er te doen was…. Onze eerste kennismaking was dus gisteren, en smaakte naar meer!

 julianatoren-2015-copyright-trotse-moeders-1 julianatoren-2015-copyright-trotse-moeders-2

We begonnen met door het hele park te lopen, zodat de kinderen alvast konden roepen waar ze allemaal in wilden (vrijwel alles…). Screenshot 2015-03-09 at 11.22.19Bij een grote picknickplaats vonden we een tafeltje in de zon waar we ons installeerden. Trotse Vader van de kindjes ging (overigens heerlijke!) koffie halen en toen hadden we nog een primeur: de tweeling (8 jaar) ging helemaal zelf het park in! Screenshot 2015-03-09 at 11.45.07Onze oudste van bijna 11 jaar ging in de rij voor de trampolines en mijn jongste tweetal ging van de ene attractie naar de andere.

Het is ook een park waar (vind zelfs ik, als Trotse Moeder die niet zo goed is in ‘loslaten’) kinderen al vrij snel zelfstandig rond kunnen lopen. De Julianatoren is qua oppervlakte niet groot, dus wanneer je je kinderen wilt vinden om iets te drinken of om gewoon even te zien wat ze aan het doen zijn, zijn ze snel terug te vinden. Ook je kinderen hoeven niet te zoeken wanneer je ergens een plekje hebt afgesproken waar je elkaar weer treft

Screenshot 2015-03-09 at 11.58.53Wij hadden dus voor het eerst de ervaring om samen koffie te drinken terwijl onze kinderen zich aan het vermaken waren in een pretpark, hoe stoer is dat van de kinderen en hoe ontspannen voor ons!

Ondanks de relatief kleine oppervlakte van De Julianatoren, zijn er ontzettend veel attracties. Deze zijn erg handig opgesteld, soms geheel of gedeeltelijk over andere attracties heen, soms gegroepeerd op een terreintje waardoor de toegang en de uitgang gezamenlijk zijn. Goed gebruik van de ruimte waardoor er een groot, bosrijk gebied omheen blijft liggen.

julianatoren-2015-copyright-trotse-moeders-4

Het hele park staat in het thema van de mascottes: Jul en Julia, twee muizen die vrijwel de hele dag in het park te zien zijn, waar je mee kunt knuffelen, kunt dansen of mee op de foto kunt. Mijn oudste vond dat wel een “minpuntje”: als pre-puber is dat wat minder aantrekkelijk natuurlijk, maar toen hij zich er overheen had gezet, bleek dat er wel ontzettend veel attracties waren die ook voor zijn leeftijd nog uitdagend waren.

 julianatoren-2015-copyright-trotse-moeders-7 Screenshot 2015-03-09 at 11.39.24

Alle attracties zijn gratis, wanneer je in het park bent, ook de grote trampolines (waar in sommige andere pretparken extra geld voor gevraagd wordt) en bijvoorbeeld tafel-voetbal-tafels. Het is echt een familie-pretpark, vooral gericht op kinderen t/m basisschoolleeftijd. Zoals gezegd hebben ook “grote kinderen” er voldoende te doen, maar wat ik echt geweldig vond was dat er ook voor de allerkleinsten attracties zijn. Zo kun je met je hele gezin een prima dag hebben en je jongste kinderen kunnen al wennen aan een dagje uit in een pretpark.

Screenshot 2015-03-09 at 11.36.17

Het hele park is erg kind-vriendelijk. Qua uitstraling van de attracties, maar ook wat het personeel betreft. Met veel geduld worden kinderen geholpen en aangesproken. Er wordt gevraagd of ze het leuk vinden, er wordt uitleg gegeven waar nodig, op een hele prettige en rustige manier. De medewerkers van het park stralen echt uit dat ze er zelf ook van genieten om de blije gezichten van de kinderen om zich heen te zien. Dat hielp mij als moeder ook om de kinderen “los” te laten gaan, mocht er iets zijn, dan zijn er altijd behulpzame mensen in de buurt.

julianatoren-2015-copyright-trotse-moeders-9 julianatoren-2015-copyright-trotse-moeders-10

Uiteraard zijn we ook nog een deel van de dag met de kinderen mee gegaan. Zo ben ik in de ‘dino-achtbaan’ geweest, in het reuzenrad, het spookhuis en heb ik dansles gehad van Julia de Muis. Gevraagd naar wat het leukste was, kwam van alle drie de kinderen als antwoord: “ALLES”.

Screenshot 2015-03-09 at 11.28.07

Wanneer ik kijk naar waar iedereen het meest in is geweest, waren de favorieten: voor mij een soort “draaiende sombrero’s”, mijn oudste vond de mega-trampolines ‘cool’, mijn jongste ging meerdere keren in de achtbaan en mijn dochter genoot in het reuzenrad. En de Trotse Vader van mijn kinderen heeft heel ontspannen in de zon een boek gelezen.

julianatoren-2015-copyright-trotse-moeders-6 Screenshot 2015-03-09 at 11.37.39

Uiteraard gingen de kinderen aan het eind van de dag nog even in de ‘water-attracties’ en toen ze daar niet nat van werden, onder de ‘brandslang’. Kortom: een topdag in een fantastisch familie-pretpark!

julianatoren-2015-copyright-trotse-moeders-8

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Bezoek aan Burgers’ Zoo

Afgelopen zondag 5 juni mochten wij voor Trotsemoeders naar Burgers’ Zoo. De weersvoorspellingen waren niet …

Share
Share