Hoe bevalt de typecursus Typetuin [recensie]

Screenshot 2015-04-04 at 09.05.41Typetuin is een online typecursus die kinderen op een leuke manier uitdaagt om te oefenen en te leren om blind te typen. Een vaardigheid die in deze tijd erg belangrijk is, vanwege de snelheid waarmee gewerkt kan worden en vanwege het gebruik van 10 vingers, waardoor er minder kans is op overbelasting / RSI.

We kregen de mogelijkheid om Typetuin uit te proberen. Ik heb mijn oudste zoon (toen nog 10 jaar) opgegeven voor deze cursus en hoewel hij in eerste instantie enthousiast was dat hij een echte typecursus mocht gaan doen, viel het na het inloggen voor hem enorm tegen. typetuin-copyright-trotse-moeders-1Hij heeft namelijk op de Leonardoschool waar hij zat, gewerkt met het programma rekentuin, wat op dezelfde manier is opgebouwd: door oefenen krijg je beloningen waarmee je je tuin steeds aantrekkelijker kunt maken.

Thuis iets doen wat met school geassocieerd wordt, is kennelijk ineens een stuk minder aantrekkelijk 😉Screenshot 2015-04-05 at 07.19.56

Uiteindelijk heeft hij zich er overheen kunnen zetten en is hij aan de slag gegaan. Zelf vind ik deze methode erg leuk, niet te kinderlijk, uitdagend en leerzaam. Wat ook prettig is, is dat ik als Trotse Moeder steeds tussenrapporten per mail ontving, waardoor ik mijn zoon gericht kon complimenteren met zijn resultaten en de voortgang.

Screenshot 2015-04-04 at 09.01.11

Erg leuk was dat mijn zoon op zijn 11de verjaardag een verjaardagswens per mail ontving. Hoewel hij had gehoopt op een brief van Zweinstein, was dit ook een hele leuke verrassing!typetuin-copyright-trotse-moeders

Screenshot 2015-04-05 at 07.20.12Mijn zoon heeft de cursus inmiddels bijna afgerond en kan vrij goed ‘blind typen’. Ook de snelheid (die al behoorlijk was) is verbeterd. Al met al een prima resultaat met deze leuke cursus.

Hieronder een door mijn zoon zelf getypte recensie:

Ik heb van mijn  moeder deze typcursus gekregen, erg leuk! Was er even inkomen maar ging toen steeds makkelijker. Maar ze leggen (voor mij) niet uit waar ik mijn vingers moet zetten en het begon gelijk met 6 vingers en 6 letters. het is een leuke spelomgeving voor de wat kleinere kinderen (is aanpasbaar tot volwassenen).

typetuin-copyright-trotse-moeders-02 typetuin-copyright-trotse-moeders-01

Het is een tuin met bloemen en planten, het idee is er gras te laten groeien en je planten te onderhouden. Je moet het vaker spelen anders verdorren je planten. maar het was een beetje het probleem dat ik steeds met mijn ogen naar het toetsenbord flitste of ernaar keek (maar dat kan je jezelf aanleren dat niet te doen). Maar was alsnog erg leuk om te doen.

Voor meer informatie of voor een gratis Typetuin proefles, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De cursus

Een eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg… Doet het je ergens aan denken? Tien kleine …