Roze-blauwe première van de nieuwe animatiefilm STORKS

Een première in Pathé Arena is altijd een feestje. Vrolijk versierd (in dit geval met roze en blauwe ballonnen en gigantische ooievaars) en … met allerlei lekkers. Ook ditmaal hadden we beter niet kunnen ontbijten!

premiere-storks-film-verslag-copyright-trotse-moeders-3 premiere-storks-film-verslag-copyright-trotse-moeders-1
Extra leuk was het om voor een ‘green screen’ op de foto te gaan en een echte filmposter op een magneet te krijgen, waarbij je zelf de hoofdrol hebt! Die van mij (ja, ik heb zelf ook van de gelegenheid gebruik gemaakt) en van de kinderen hangen op de koelkast. Mooie herinnering en een reminder dat de film op 28 september 2016 in 2D en 3D in de Nederlandse bioscopen gaat draaien, want we willen allemaal nog een keer!

premiere-storks-film-verslag-copyright-trotse-moeders-2 premiere-storks-film-verslag-copyright-trotse-moeders-5

Verder was er een ‘ballonnenman’ die werkelijk prachtige creaties wist te maken. Er kon gekleurd worden en veel stemmenacteurs liepen rond, al dan niet over de rode loper.

premiere-storks-foto-copyright-trotse-moeders-2

Wat ik wel leuk vond om te weten te komen is dat ze elkaar tijdens de opnames nauwelijks zien of tegenkomen. Ze spreken gewoon hun eigen rol in. De film zelf hadden ze dus ook nog niet gezien, alleen de stukjes waarvoor ze zelf de stemmen inspraken.

premiere-storks-foto-copyright-trotse-moeders-1

STORKS betekent ooievaars in het Engels. En dat is precies waar de film over gaat: over ooievaars, die vroeger – zoals jullie ongetwijfeld weten – baby’s bezorgden. Het bleek echter lucratiever om gewoon pakjes te gaan bezorgen en dus werd de baby-machine en de baby-bezorgdienst stopgezet. Eén baby was bijna 18 jaar geleden niet bezorgd, omdat de ooievaar die deze taak had, zo weg was van de baby dat hij haar wilde houden. Ze groeide dus op tussen de ooievaars en enkele andere vogels.

premiere-storks-film-verslag-copyright-trotse-moeders-9

Tegelijkertijd is er een gezin, met een ouderpaar dat vrijwel full-time aan het werk is, en een zoontje dat graag een broertje wil, liefst met Ninja-skills. Hij schrijft een brief, en via het meisje wordt de baby-machine opgestart en moet de baby bezorgd worden. Dit gaat een ooievaar doen die op het punt staat om promotie te maken en het meisje gaat mee.

premiere-storks-foto-copyright-trotse-moeders-3

Geweldige verhaallijn, waarbij herkenbare situaties en prachtige animaties te zien zijn. Maar de film heeft vooral veel vaart, en enorm veel humor. Niet alleen in de grapjes, juist niet eigenlijk. Het meest werd gelachen om bepaalde momenten, bijvoorbeeld bij de wolven, omdat het gewoon briljant is wat de makers van STORKS bedacht hebben bij de achtervolging.

Je ziet, ik ga niet te veel details weggeven. Deze film moet je gewoon zien! En hij is leuk voor jong en oud.

De film STORKS is geschikt bevonden voor iedereen vanaf 6 jaar en ik denk dat de leeftijdsindicatie prima is. Niet zozeer omdat hij voor jongere kinderen te eng of te spannend is (er waren een heleboel jonge kinderen in de zaal, ruim onder de 6 jaar en er werd niet gehuild, alleen gelachen). Ik denk alleen dat het verhaal niet goed te volgen is voor te jonge kinderen.

premiere-storks-film-verslag-copyright-trotse-moeders-7 premiere-storks-film-verslag-copyright-trotse-moeders-8

Wil je alvast de (drie!) trailers kijken om in de stemming te komen? Klik dan hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wil de Krokodil – feestelijke premiere [verslag]

Zondagochtend 4 december is het eindelijk zo ver! De première van de familiefilm Wil de …

Share
Share