Kratje varen….. [blog]

boot - kratjeIn ons huis zijn er drie kleine kinderen met een enorme rijkdom, namelijk koppies vol met fantasie. En alhoewel er echt meer dan genoeg speelgoed in huis ligt, waar menig klein speelgoedwinkeltje jaloers op zou worden, zijn de leukste dingen om mee te spelen toch de huis- tuin en keuken spullen.

Toen ze nog heel klein waren werd er altijd gespeeld met de onderzetters. Stapelen, van de tafel gooien, uitdelen aan al het bezoek en natuurlijk ook gewoon lekker in de mond stoppen. Ze konden er lange tijd zoet mee zijn. Kwamen we een keer op bezoek bij mensen die zelf (nog) geen kinderen hadden dan zeiden ze wel eens “oh jee wij hebben helemaal geen speelgoed voor ze“. Nou, dat was echt geen probleem, want ieder huis met onderzetters was oké voor onze doerakjes.

IMG_7000 IMG_6998

Nu is onze oudste zoon de laatste veel bezig met boeven vangen en gevangenis spelen, dus hij probeert z’n kleine zusje en broertje vaak bij zijn spel te betrekken. Op dinsdag komt bij ons standaard Appie langs met de boodschappen en er staan dan altijd drie lieverds klaar om me te helpen met alles uitpakken en in de kasten te doen. Gewoon omdat het leuk is om mama te helpen, maar eigenlijk nog veel meer om daarna te spelen met de boodschappenkratjes.

gevangenis kratjeBinnen een paar tellen hebben ze alle drie hun eigen boot, wordt er naar allerlei eilanden gevaren en komen ze onderweg wel tien haaien en verschillende piraten tegen. Dan wordt er een gepakt en gevangen genomen en krijgt hij eten door een gat. Oh, dat vindt de ander ook wel erg leuk dus even een klein meningsverschil wie er nu gevangen mag zitten.

Ik roep nog tussendoor, wat grappig je lijkt wel een hondje dat in een bench zit en alhoewel ze nog nooit van dat laatste woord gehoord hebben, spreekt het idee van een hond zijn wel erg aan. Dus zo zitten we met drie kleine blaffende hondjes die om en om gevangen zitten en dan weer in hun bootje wegvluchten. Het blijft mooi om naar te kijken en ze raken eigenlijk nooit uitgespeeld!

IMG_7003 IMG_7006

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share