De gekste avonturen van Tommie en Lotje

Tommie heeft dorst, maar hij mag van mama niets meer drinken vlak voor het slapengaan, want dan plast hij in zijn bed. Tommie doet het lekker toch! ’s Nachts droomt hij dat hij een colakraan naast zijn bed heeft. Maar dan wil de kraan niet meer dicht!

Op zondagmorgen maken Tommie en Lotje een toverdrankje. In een shampoofles stoppen ze tandpasta, papiersnippers, suiker en besjes. Als mama eraan komt gaan ze er snel vandoor, want ze mogen niet kliederen in de badkamer. De fles met toverdrank blijft in de badkamer achter…

En zo beleven Tommie en Lotje nog veel meer gekke avonturen in dit prachtige boek.

Recensie:
De gekste avonturen van Tommie en Lotje is een boek waarin ondeugende dingen doen centraal staat. Daarmee trek je zeker wel de aandacht van kleuters! Mijn dochter wilde na één verhaaltje meteen nog meer horen, want het was een heel leuk boek. Gniffelend zit ze naast mij op de bank, soms proest ze het uit van het lachen. De verhalen zijn prettig om voor te lezen, sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen en er staan mooie kleurrijke prenten in. Het is een echt voorleesboek met veel tekst en hier en daar een prentje. De verhalen zijn niet te lang en hebben een prima lengte om voor het slapen gaan nog even te lezen. Maar ook overdag zitten wij regelmatig met zijn tweetjes op de bank te genieten van de gekste avonturen van Tommie en Lotje!

De gekste avonturen van Tommie & Lotje – Jaxques Vries
Voorleesboek, hardcover, 78 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Waar wil jij sterker in worden?

Wanneer je zwanger bent, of Trotse Moeder van een of meerdere kinderen, ziet je leven …

Share
Share