Choco het mini paardje [recensie]

CChoco het mini paardjehoco het paardje staat in haar stal.
Ze is alleen en de stal is vies.
Choco heeft er genoeg van.
Ze wil hier weg!
Ze schudt de staldeur heen en weer.
Langzaam schuift de grendel opzij.
Choco duwt de deur open.
Ze kijkt om de hoek.
Op het erf is niemand te zien.
Dit is haar kans!
Choco sluipt naar buiten, de nacht in.
Op zoek naar een fijne plek om te wonen…

Recensie
Choco het mini paardje is een zelfleesboekje voor kinderen van 7 jaar en ouder. Het is onderdeel van de serie Leren lezen met Kluitman en heeft het niveau AVI M4.

choco het mini paardje 2Het verhaal gaat over een klein paardje en de meisjes Kris en Roos. Het verhaal heeft meerdere hoofdstukken van 2 à 3 bladzijdes lang.

Ik ben dit boekje gaan lezen met twee van mijn kinderen: mijn jongste dochter van 6 jaar (groep 3) en mijn middelste dochter van 8 jaar (groep 5). Beiden zijn dol op lezen en dol op paarden. Ze zitten op paardrijden dus ik verwacht dat het verhaal in de smaak gaat vallen. En dat is ook zo!

Dit boek is een schot in de roos en met heel veel plezier duiken ze keer op keer in dit verhaal. Voor mijn jongste dochter is het boek nog net te hoog gegrepen. Ze kan wel al heel veel zinnen zelf lezen, maar bij de wat langere woorden, komt ze in de knoei. Ook de lengte van de hoofdstukken is iets waar ze tegenaan loopt. Je merkt echt dat zij met haar M3 niveau nog wat body te kort komt om dit boek zelfstandig helemaal te lezen.

Mijn middelste dochter daarentegen kon het boek goed aan. Ik verwachtte dit ook, aangezien haar leesniveau M5 is. Toch vond zij het af en toe lastig lezen. Vooral omdat ze het eigenlijk een heel zielig verhaal vindt. Wat dat betreft sluit het toch niet helemaal aan bij hun belevingswereld.

choco het mini paardje 3

Choco het minipaardje is een leuk boekje, vooral voor paardengekken. Het is wel verstandig om tijdens en na het lezen hier met je zoon of dochter over te hebben aangezien het niet het vrolijkste verhaal is dat er te koop is. Maar desalniettemin wel de moeite waard!

Choco het minipaardje – Nicole Christiaanse
Zelfleesboek AVI M4, hardcover,  32 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Rick

Een aantal jaar geleden had ik het genoegen om auteur Alex Gino te ontmoeten. Het …

Share
Share