Museumkaart steeds populairder, ook bij gezinnen

8813bf65-8f2f-41ef-9965-14759f23e7bc_museumkaartDe tijd dat men dacht dat een museum “oubollig” was, ligt gelukkig al lang achter ons. Musea zijn niet alleen interessant en leerzaam, maar tegenwoordig ook gewoon ‘leuk’, ook voor kinderen. Vele musea hebben activiteiten, speciaal gericht op kinderen en doe-dingen waardoor je in een museum niet alleen maar kunt kijken (met je handen op je rug), maar ook kunt ervaren en beleven. Kortom: een bezoekje aan een museum is een leuk uitje met het hele gezin!

mjk-trotse-moeders-2Wanneer je met een kind af en toe naar een museum wilt, is het de moeite waard om te overwegen een Museumkaart aan te schaffen. Waar je zelf een hele dag in een museum zou kunnen rondlopen, is het voor een kind vaak prettiger om kort te gaan, en desnoods meerdere keren.

Zelf ga ik bijvoorbeeld regelmatig met de kinderen naar een museum zoals het Rijksmuseum of het Cobra-museum, maar dan maar ‘even’. Een aantal schilderijen bekijken en dan weer iets anders doen.

mjk-trotse-moedersWat ook een voordeel van een MJK is, is dat je ineens andere mogelijkheden hebt voor een vrije dag. De MJK is betaald, dus kun je een jaar lang “gratis” naar de 400 aangesloten musea en kun je op vakantiedagen bijvoorbeeld naar een Openluchtmuseum of het Aviodrome.

Bij mijn kinderen zijn musea zoals Nemo en Naturalis ook goed voor meerdere bezoekjes per jaar. De kosten van de MJK zijn er dus snel uit! En is je kind het na een uurtje beu, is het ook niet erg want je hebt niet net een duur ticket gekocht.

Stichting Museumkaart wordt financieel gesteund door de BankGiro Loterij. Een MJK is daarmee niet gratis, maar voor veel mensen wel betaalbaar, zeker wanneer je uitrekent hoeveel leuke dagjes uit je ermee kunt plannen.

Wanneer je meer wilt lezen over de MJK, klik dan hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Commotie in het Museum [spel-recensie]

Onze eerste #TrotseMoedersChallenge is een feit: we hebben ons eerste ‘vrijdagavondje-spelletjesavondje’ achter de rug en …