Verleid me

verleid-me-anja-feliers-trotse-moedersWas het verdriet om de dood van haar dochtertje een mogelijke verklaring? Ze was immers nooit van plan geweest een affaire te beginnen. Maar haar zorgvuldig bewaarde geheim dreigt uit te komen en ze zet alles op alles om haar relatie en haar gezin te redden. Een onbekende vijand heeft het op haar gemunt. Hij weet alles van haar en zij niets van hem. Het begin van een ongelijke strijd…

Recensie

Brrrr…. een boek waarin een kindje doodgaat of dood gegaan is, is voor mij altijd heftig om te lezen, daar hoeft het niet eens een thriller voor te zijn. Ik begon dan ook niet al te enthousiast aan “Verleid me” waarin het verhaal begint met de aankomst van een gezin in Frankrijk, bij een heerlijke vakantievilla-met-zwembad. Vader, moeder en twee kinderen willen even weg na een heftige confrontatie van moeder die onlangs als auteur is begonnen en een bekende schrijfster, winnares van De Gouden Uil. Deze winnares, Ella Mariën, wierp moeder Nanou voor de voeten de dood van haar dochtertje te misbruiken om goede verkoopcijfers te halen en dat komt uiteraard hard aan.

Nanou en haar man Thomas hebben samen drie kinderen gekregen. Hun oudste kindje, dochter Isa, is 4 jaar geleden overleden en hoewel ze samen, voor de andere twee kinderen, hun leven zo goed als mogelijk weer op de rails hebben, is het gemis van een kind iets waar je nooit overheen komt en wat altijd aanwezig is. Zo ook in dit gezin.

In Frankrijk proberen ze te rust te komen. Thomas gaat lange fietstochten maken, terwijl Nanou zich met de twee jonge kinderen bij het zwembad vermaakt. En vrijwel direct na aankomst in Frankrijk ook met de klusjesman.

Screenshot 2014-11-17 at 16.54.30

Ik moet eerlijk zeggen dat ik toen mijn twijfels kreeg over of ik het boek wel verder moest lezen. Eerst al mezelf er overheen zetten om over een onderwerp te lezen waar ik als Trotse Moeder liever geen gedachten over toelaat (de dood van een kindje) en dan een redelijk onwaarschijnlijke heftige relatie met een onbekende….

Maar goed, Anja Feliers heeft een prettige schrijfstijl, dus ben ik toch maar doorgegaan en daar heb ik geen spijt van gekregen. Het verhaal wordt in eerste instantie vanuit Nanou verteld, maar later komt Thomas ook steeds meer “aan het woord” (handig in cursieve letters afgedrukt) en daardoor heb je als lezer een kleine voorsprong op het echtpaar over wat er allemaal om hen en met hen gebeurt.

Screenshot 2014-11-17 at 16.54.04

En dan wordt het verhaal spannend op een manier dat je actief mee gaat denken. “Vertel het nou”. “Doe nou niet, sukkel”, dat soort gedachten kwamen er bijna hardop uit. Je wilt helemaal niet dat beide sympathieke hoofdpersonen de vergissingen begaan die ze doen en je wilt al helemaal niet dat de dreigende consequenties steeds dichterbij komen….

Screenshot 2014-11-17 at 16.53.51

Ik ga helemaal niets verder vertellen over het plot. Je moet dit boek gewoon lekker lezen. Geniet ook van het Vlaams-Nederlandse taalgebruik, want er zitten enkele charmante zinnen tussen die het boek voor mij (opgegroeid vlakbij de Belgische grens) nog mooier maakten.

Anja Feliers heeft gelukkig nog meer boeken geschreven, die ik zeker ook ga lezen. “Verleid me” is in ieder geval een veelbelovend debuut!

verleid-me-anja-feliers-trotse-moedersVerleid me – Anja Feliers
Bekijk op bol.comPaperback, 368 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

 

Lees hier de recensies van andere boeken van Anja Feliers >>>>vergeet-mij-niet-anja-feliers-trotse-moedersVergeet mij niet – Anja Feliers

Bekijk op bol.comPaperback, 320 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Lees <hier> de recensie

 

hou-van-mij-anja-feliers-recensie-copyright-trotse-moeders-1Hou van mij! – Anja Feliers
Bekijk op bol.comEerste thriller met Kathleen Verlinden
Paperback, 319 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Lady Killers – Anja Feliers [recensie]

Ze zijn jong en mooi, maar hebben duistere geheimen. Liesa verleidt in “Wreek mij” de …

Share
Share