Wij probeerden Curaloe – tegen reacties op eikenprocessierups (jeuk)

Een veelbelovend persbericht, terwijl mijn oudste zoon en ik proberen om niet de hele tijd te krabben….

Doordat eikenprocessierupsen een grote plaag vormen in Nederland is er op dit moment veel behoefte aan een oplossing voor de vreselijke jeuk en de rode bultjes op de huid die je krijgt als je in aanraking bent geweest met de haartjes van deze rups. Om de symptomen tegen te gaan kun je volgens de GGD het beste eerst gaan douchen en daarna insmeren met een Aloë Vera gel. 

De Curaloe Body Gel met 95% Aloë Vera, Tea Tree olie en lavendel olie is de beste manier om de jeukende huid en rode bultjes op de huid tegen te gaan na contact met de haartjes van deze rups. Breng na het douchen de Body Gel aan op de geïrriteerde plekken.

Bekijk op bol.com

Onze ervaring
Toen we het Curaloe product toegestuurd kregen (verkrijgbaar bij ETOS en via Bol) hadden we het geluk even geen contact te hebben gehad met muggen of eikenprocessierupsen. Maar om het te testen was dat niet handig…. Helaas had nog geen dag later mijn dochter allerlei bultjes op haar onderarm, na een wandeling met de honden. De haartjes van de eikenprocessierups zorgden weer voor een geïrriteerde huid en nare jeuk.

Voordeel was dat we ons Curaloe product konden uitproberen…. Elk nadeel heb zijn voordeel. Een heel klein beetje gel was al voldoende om de grote rode plek in te smeren. Wanneer je het uitsmeert is het doorzichtig, maar omdat het glimt kun je zien of je overal gel hebt gesmeerd.

Mijn dochter voelde meteen dat de gel koelend werkte, maar dacht in eerste instantie dat de jeuk bleek. Nog geen minuut later merkte ze dat ze er helemaal geen last meer van had. Dat hebben we met andere smeersels nog niet kunnen bereiken!

De Curaloe gel werkt dus echt goed. En lang! Deze gaat dus zéker mee op vakantie. Aanrader!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Vakantie-tip: bezoek een Aloë Vera kwekerij

Zelf ben ik groot fan van leuke uitjes die ongemerkt nog leerzaam zijn ook. Veel …

Share
Share