Met vriendinnetjes naar Disney on Ice, dat is nog eens een (verjaardags-)feest! [verslag]

Mijn dochter is in november 10 jaar geworden en had nog een verjaardagsfeest tegoed. Een van de hootepunten van het jaar, is ons bezoek aan de show van Disney on Ice. Ze wilde dan ook erg graag dit jaar naar Disney On Ice viert 100 Years of Magic. We besloten het te combineren met haar verjaardag en haar beste vriendinnen uit te nodigen. Natuurlijk mocht haar beste vriend (haar tweelingbroer) ook mee!

Een feestje begint natuurlijk met zingen en cadeautjes uitpakken. Daarna hebben we gezellig samen frietjes gegeten (ik kom uit Brabant, en weiger dat patat te noemen), met allerlei lekker erbij. En toen de auto in! Wat een gekakel zeg, die meisjes bij elkaar, ze hadden er duidelijk zin in!

Bij de Jaarbeurs zijn veel parkeermogelijkheden. Wij zijn op P3 gaan staan en van daaruit loop je eenvoudig naar de hal waar Disney On Ice viert 100 Years of Magic te zien is. Ook met de trein is de Jaarbeurs prima te bereiken. We kwamen zonder stress, ruim op tijd aan. Zo kon de voorpret vergroot worden, want ook voordat de show begint er er al een heleboel te zien.

Maar… we kwamen voor de show uiteraard! En wat een verrassing: het was een totaal andere show dan vorig jaar! Een snelle opeenvolging van allerlei bekende Disneysprookjes met bijpassende muziek maakte dat ik de tel gewoon kwijt raakte. Gelukkig heb ik veel foto’s, zodat ik kan vertellen dat we Pinokkio, Nemo (daarbij mochten kinderen via Make-a-Wish ook het ijs op), prinsessen als Ariël, Belle, Assepoester, Jasmijn en Tiana, met hun prinsen en nog veel meer (zie je wel, ik weet ze niet eens allemaal meer….) gezien hebben.

Hoogtepunt voor mij, en voor de kinderen, was toch wel de vertolking van het Disney sprookje Frozen op het ijs. Het hele verhaal werd uitgebeeld, voor een korte indruk zie:

Sommige Disney-fans konden niet alleen de liedjes meezingen, maar ook de hele tekst letterlijk meepraten. Prachtig! Evenals vorige jaren was de vertolking van Laat het los zo mooi gedanst op het ijs, in combinatie met de muziek en de kostuums, dat de tranen weer in mijn ogen stonden:

De kwaliteit van bovenstaande video is niet zo goed helaas, maar volgens mij kunnen jullie wel zien dat dit lied alleen al het de moeite waard maakt om nu al je kaartjes voor Disney on Ice 2017 te reserveren! Wij gaan in ieder geval volgend jaar weer! En er zijn nog enkele kaartjes voor de show van dit jaar, klik hier >>>>

Er was een korte pauze. Net lang genoeg om eventueel wat lekkers te komen en naar het toilet te gaan en daarna ging de Disney on Ice 2016 show gewoon weer verder. Wat een uithoudingsvermogen hebben de schaatsers en alle andere medewerkers zeg! Meerdere malen per dag een zó perfecte show neerzetten. Het verhaal wordt door Mickey, Minny, Goofy en Donald Duck aan elkaar gepraat. Zij moeten namelijk een film maken en halen hun inspiratie uit alles wat tijdens de show voorbij komt.

Na de pauze hebben we onder andere de Lion King, Mulan en Toy Story voorbij zien komen. En de Grande Finale was onvergetelijk. Hieronder een korte impressie:

Voor meer foto’s, zie:

We beginnen de Kerstdagen met ….. Disney on Ice! [verslag]

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De zes dienaren

Als kind ging ik ieder jaar naar De Efteling, toen nog met alleen het sprookjesbos …