Veel geluk Freddy

Dit prentenboek voor kinderen van 3 jaar tot 7 jaar vertelt het verhaal van kuikentje Freddy en wat er gebeurde toen er een barstje in zijn ei kwam. In 36 pagina’s legt het boekje uit waarom te vroeg geboren kindjes soms wat hulp nodig hebben wanneer ze pas op de wereld zijn. Een klein broertje of zusje krijgen is een hele gebeurtenis. Veel Geluk, Freddy legt in verstaanbare taal uit wat er gebeurt als je broertje of zusje in het begin nog wat hulp nodig heeft.

Recensie
“Veel geluk Freddy” is enerzijds een lief verhaaltje over een kuikentje dat veel te vroeg uit zijn ei kruipt. Daarnaast is het ook een heel informatief boekje over (veel) te vroeg geboren baby’s. Ik kan me voorstellen dat dit nu net hét boekje is waar je naar op zoek bent als je kindje (of dat van een bekende) te vroeg is geboren en je wil je oudere kinderen uitleggen wat er aan de hand is.

“Veel geluk Freddy” leert de oudere kinderen dat er eigenlijk maar vier dingen echt belangrijk zijn voor te vroeg geboren baby’s: ademen, eten, warmte en jij! Ik vind het heel mooi dat het boekje echt gericht is op oudere broers en zussen. JIJ bent heel belangrijk voor dat kleine kindje, ook jij kunt praten tegen het baby’tje en het veel liefde geven, want dat heeft je broertje of zusje nodig. De couveuse, het voeden van de baby, het warm houden, alles wordt op een heel begrijpelijke en toegankelijke manier uitgelegd.

En daarnaast is het dus ook een heel lief verhaal over een klein eigenwijs prematuur kuiken dat zijn ei voortijdig verlaat. Mijn dochtertje heeft het hele boek met veel interesse aangehoord, maar het verhaal over het kuiken was voor haar het belangrijkst. Op school in groep 2 werd er net gewerkt rond het thema lente, “Veel geluk Freddy” heeft de rest van de themaweken op de kijktafel gelegen. Ik denk dat wel dat genoeg zegt!

Veel geluk Freddy – Madeleine van Hamersveld
prentenboek, paperback, 36 pagina´s, Tes
Voor de Engelse Versie ga naar bol.com

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share