Kiekeboe! Ben je nog wakker?

Kiekeboe ben je nog wakker?
Wie verstopt zich onder de deken?
Ik zie twee oortjes.
Van wie zouden die zijn?
Raad mee en kijk of er iemand wakker is…

Een speels boekje met flappen, waarin je mee kunt raden wie er zich onder de deken verstopt heeft. Voor peuters vanaf 18 maanden.

Recensie
Een heel leuk flapjes boek voor het slapen gaan. Elke bladzijde begint met “Kiekeboe! Ben je nog wakker? Wie verstopt zich onder de deken?” Vervolgens kan het kind het flapje omhoog doen om te zien wie zich onder de deken verstopt heeft. Onder elke deken slaapt een dier. Behalve onder de laatste bladzijde. Daar ligt een kindje die nog wakker is. Het kindje wil eerst nog een kusje, voordat hij kan gaan slapen. Een perfecte afsluiter van een boek voor het slapen gaan. Mijn dochtertje van 2 jaar vind het een heel leuk boekje. De flapjes op zich zijn al erg leuk voor kinderen. Maar de herkenbaarheid dat elke bladzijde met dezelfde zin begint, vinden kinderen ook erg leuk. Steevast zegt ze voordat ze een flapje omhoog doet “Sttt slaapt”. Een klein detail is dat de dieren dezelfde kleur kleren aan hebben als het flapje, wat een deken voorstelt. Iets wat de kleintjes nog amper opvalt maar wat wel erg leuk is gedaan.

De tekeningen zijn kleurrijk en met éénvoud getekend. De flapjes zijn van stevig papier. Kiekeboe! Ben je nog wakker? is een erg leuk boekje om voor te lezen én te bekijken. Door het onderwerp is het boekje zeer geschikt voor het slapen gaan, maar ook leuk om gewoon overdag voor te lezen.

Kiekeboe! Ben je nog wakker? – Kathleen Amant
Prentenboek, hardcover, 12 pagina’s, Clavis
Koop hier bij Bol.com >>>

Lees meer:
De prinses van ver
Roze vleugels en glitterjurken
Wat ritselt daar toch

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Geniet van een heerlijke nachtrust om overdag energiek te zijn voor je kinderen

Voel je je als ouder de hele tijd moe? Dat is zo gek nog niet. …

Share
Share