Mano de brandweerjongen

Mano kon als baby al blazen als de beste en hij wordt er alleen maar beter in. Hij kan alles weg blazen: een voetbal uit het doel, vliegen uit de kamer… Zijn moeder noemt hem ook wel kampioen vliegenwegblazer en vuuruitblazertje. Want dat kan Mano ook, brand uitblazen, daarom mag hij mee met de brandweermannen om de vuren uit te blazen. En heet Mano, Mano de brandweerjongen.

Recensie
Misschien ken je de boekjes met de gouden rand nog wel uit je eigen jeugd. Zelf hadden we een aardig stapeltje er van in huis. De gouden boekjes zijn ontstaan na de Tweede Wereldoorlog toen er behoefte was aan betaalbare kinderboeken. In Nederland bestaan ze sinds 1953 en zijn nog altijd een groot succes. Het concept is hetzelfde gebleven en dus hebben deze boekjes nog altijd een klein prijsje. Voor slechts € 6,50 heb je een boekje in huis.

Mano de brandweerjongen is één van de vele verhalen uit de gouden boekjes reeks. Het verhaal gaat over een bijzondere jongen die als baby al heel goed kan blazen. Dat blijkt goed van pas te komen bij veel dingen. Zelfs de brandweer ontdekt zijn talent en door simpelweg te blazen, dooft hij elk vuur. Maar wanneer Mano – net zoals alle kinderen – naar school moet gaan, is het afgelopen met het werk bij de brandweer. Voor alle kinderen die er van dromen om brandweerman te worden is dit een stoer, maar vooral ook een bijzonder verhaal.

Mano de brandweerjongen – Toon Tellegen
Prentenboek, hardcover, 28 pagina’s, Rubinstein
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Anna is jarig
Lucas, het komt dik in orde
Fien en Milo aan zee

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …