Kleuren – Aino-Maija Metsola [recensie]

kleuren-Aino-Maija-Metsola-trotse-moedersAlle kleuren van de regenboog stralen je tegemoet in dit prachtige kartonboek. Een rode brandweerwagen, een gele leeuw, een oranje wortel en nog veel meer. Met op elke pagina stevige flapjes en vrolijke verrassingen.

IMG_4313Recensie:
‘Kleuren. Met heel verrassingen achter flapjes’ van Aino-Maija Metsola is een erg vrolijk boek. Mijn dochter is dol op boeken met flapjes en dit boek heeft op iedere pagina wel vier flapjes dus er is veel te zien.

Wat ik zo grappig vind is dat de plaatjes eens anders zijn dan anders. Ik vind ze een beetje ‘kunstachtig’, geen standaard illustraties. Ik vind overigens niets mis met standaard maar in dit boek moet je met sommige plaatjes net iets meer je fantasie gebruiken om te zien wat het is of zijn de kleurstellingen net anders en dat maakt het ook zo leuk om te kijken naar al die verschillende voorwerpjes en dingen in dit boek.

IMG_4314

De plaatjes zijn heel verschillend, van jurk en helikopter tot zeepaardje en lavendel. De pagina’s zijn op kleur gesorteerd, dat wil zeggen op meest gebruikte kleur (de rode brandweerwagen heeft bijvoorbeeld wel blauwe wielen), en een van de voorwerpen hoort er niet bij omdat die een andere kleur heeft. Een leuke manier om te oefenen met benoemen van voorwerpen en kleuren.

FullSizeRender-4

Mijn dochter leest tegenwoordig graag een boekje in bed voor ze gaat slapen en heeft in haar hoofd dat ze boeken met letters niet kan lezen en dit is absoluut een van de boeken waar ze zelf heel lang en geconcentreerd in kan kijken.

Kleuren – Aino-Maija Metsola
Flapjesboek, 16 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Drukke dag: Kok – flapjesboek

De Vier Windstreken heeft een serie boekjes gemaakt over beroepen in dik kartonnen uitvoering. Je …

Share
Share