Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa [recensie-verslag]

Screenshot 2014-05-04 at 07.32.50Een speeltuin met maar liefst ruim driehonderdvijftig (!) speeltoestellen en attracties, variërend van kabelbanen en waterfietsen tot aan minigolfbanen en een elf meter hoog piratennest. Een speelparadijs voor kinderen, ideaal als gezinsuitje.Screenshot 2014-05-04 at 07.33.12

Als kind kwam ik hier al, was het niet met schoolreis dan wel met een gezinsuitje. In al die jaren is de Linnaeushof trouw gebleven aan hun concept, maar wel meegegaan met de tijd. ‘Oud speelplezier in een nieuw jasje!’

Screenshot 2014-05-04 at 07.33.36De speeltuin is verdeeld in verschillende speelzones, voor iedere leeftijd wat wils. Een kleurrijke peuter- en kleuterspeeltuin die tot de verbeelding spreekt en uitnodigt tot rollenspel, een apart gedeelte met een (héle) grote zandbak, een luchtkussen en (de absolute favoriet van m’n zoon van 7 jaar) een verkeersdorp vol met kinderfietsjes.

Voor de grotere kids is er de speel-sportief-hoek met een klimwand, skaterail en skiswing. Niemand die zich hoeft te vervelen!Screenshot 2014-05-04 at 07.33.57

Als het zonnetje schijnt kun je ook flink genieten flink wat waterpret in ‘De Oase’, een aangrenzend gedeelte met een enorm mooie waterspeelplaats. Watertuimelbakjes, een waterbrug, een waterglijbaan. Niets is te gek. Vergeet dus bij goed weer je zwemkleding niet!

Ook bij regen kun je bij De Linnaeushof terecht. Er is een gezellig binnengedeelte, niet zo heel erg groot, maar voor een paar grote spetters regen kun je jezelf hier goed vermaken met luchtskelters, lachspiegels en een speelkasteel met het Bennie Broek Theater.Screenshot 2014-05-04 at 07.32.17

 

Ieder jaar plan ik een dagje uit naar De Linnaeushof, gewoon omdat het zo genieten is. Zoveel te doen, zoveel te zien en zoveel te beleven.

Vooral de verscheidenheid aan (stuk voor stuk leuke attracties) maakt het park voor mij een dikke 10 waard. En mag ik dan ook nog verklappen, dat dit één van de weinige parken is, waarbij we het van openingstijd tot sluitingstijd met vol enthousiasme volhouden? Heerlijk!

 

About Christel

christelahles@hotmail.com'
Trotse moeder van drie lieve, ondeugende, vrolijke kids. Verliefd. Professioneel fotograaf in Alphen aan den Rijn. Werkzaam in het basisonderwijs. Houdt van wandelen, latte macchiato, strand, literaire thrillers en chocola.

Check Also

Burgers Zoo – Mexicaans festival [verslag]

In Mexico wordt Día de los Muertos (Dag van de doden) gevierd van 31 oktober …