Difrax B tot B kolf

Ik mag de B to B borstkolf van Difrax testen. Volgens de folder is hij:

Effectief & tijdbesparend
Je hebt tijdens het gebruik van de BtoB kolf beide handen vrij en kan naast het kolven andere dingen blijven doen. Daarnaast heeft de kolf acht verschillende zuigkracht niveaus die zelf in te stellen zijn. De pomp begint na het aanzetten direct met de toeschietreflexmodus. Na een periode van drie minuten gaat de pomp automatisch over op de kolfmodus. Je kan ook eerder over gaan op de kolfmodus.

Onopvallender &  stiller
De schelp wordt onder de kleding gedragen, het valt hierdoor niet op dat je aan het kolven bent. De difrax BtoB kolf is bewezen stiller dan de medela Swing en de Avent mini electric. Dit is onderzocht door onderzoeksbureau TNO.

Handsfree & discreet
De schelp wordt onder de kleding gedragen en de kolf kan bijvoorbeeld op tafel gezet worden, je hebt beide handen vrij en niemand ziet dat je aan het kolven bent, hierdoor heb je echt even een momentje voor jezelf.

Recensie
Wauw wat een moderne kolf! Deze móet wel fantastisch kolven. De afbeelding die ik van te voren heb gezien liegt er niet om. De  btob kolf (oftwel de Breast to Baby kolf) beloofd alle goeds. Als trouwe “kolf-gebruiker” van de medela lijkt voor mij een handsfree kolf dé uitvinding, en begin vol goede moed met in elkaar zetten. Dit vergt enig geduld, dan wel goede uitleg. Het bijgesloten informatieboekje helpt mij goed om de kolf tot een succes te maken. Althans, dat denk ik.

De btotb kolf zet ik aan, en – zoals genoemd – krijg je eerst 3 minuten toeschiet reflex, om vervolgens over te gaan op de kolf modus. De btob kolf maakt een belofte waar; hij is stukken stiller dan mijn vorige! De kolf geeft ook keurig de tijd aan, zo weet je precies hoelang je aan het kolven bent. Zo zag ik dat ik na ruim een kwartier wel geteld 3 druppels had kunnen afkolven. Mijn “eigen” kolf had na het gebruik van een kwartier voor minimaal 80 ml gezorgd.

Gezien ik twijfel of ik het allemaal wel goed heb aangesloten – ondanks dat ik het instructie boekje meerdere malen heb doorgenomen – besluit ik contact op te nemen met Difrax. Een uiterst vriendelijke dame neemt met mij alles nogmaals door en kan als enige conclusie trekken dat ik eventueel een andere – bijgesloten – ventiel kan plaatsen. Jammer dat dit niet in het instructieboekje vermeld is! Het helpt minimaal. Ik kolf inderdaad nu af, maar beduidend minder dan met mijn eigen kolf.

Ik heb dit nog terug gekoppeld aan difrax; zij geven als antwoord dat het tijd nodig heeft, dat het mogelijk toch niet goed aangesloten is, of dat de borstkolf niet voor mij geschikt zou zijn. Ik heb deze kolf een week intensief gebruikt, dus daar kan het niet aan liggen. Weet eigenlijk vrijwel zeker dat het goed aangesloten is, dus blijft er nog 1 optie over; het zal aan mij liggen.

Voor mij is de btob kolf duidelijk geen succes geworden, wellicht heeft een ander er veel meer succes mee.  Het blijft namelijk een enorm hippe, stille en handsfree kolf. En dat is absoluut prettig!

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge …

Share
Share