ERWTEN! Het verhaal van hun leven

Heb je je ooit afgevraagd hoe een heel klein erwtje bij jou op je bord terechtkomt? Erwten hebben geen benen, dus ze kunnen niet lopen. Ze hebben ook geen vleugels dus ze kunnen niet vliegen. Dus hoe kunnen ze ooit bij jou komen? In het boek Erwten! Het verhaal van hun leven lees je alles over het leven van een erwt, en dat zou wel eens spannender kunnen zijn dan je denkt!

Recensie
Wat een origineel idee: een verhaal over erwten. Het prentenboek ERWTEN gaat over erwtje Erik en erwtje Evelien. Hun verhaal wordt verteld, vanaf dat de boer gaat ploegen, tot het moment dat een kleine prins en prinses ze niet willen opeten en ze dreigen in de vuilnisbak te verdwijnen. De tekeningen zijn erg goed, mijn kinderen (tweeling Fiora en Dirk van 3 jaar en Denneth van bijna 6 jaar) vonden het erg leuk om de hele weg van zaadje naar ingevroren erwten in de winkel te volgen. Het is ook echt leuk om meerdere malen voor te lezen, omdat Erik en Evelien op iedere bladzijde herkenbaar terug te vinden zijn.

Ik dacht nog even: niet handig om erwtjes een naam en gezicht te geven… extra argumenten voor mijn kinderen om ze niet te hoeven eten! Maar ook daar was dit boek heel creatief: doperwten Erik en Evelien wilden niet weggegooid worden en schreeuwden, net voordat ze in de afvalbak verdwenen: “Geef ons een kans!”. Nou, en of ik dit heel handig kon gebruiken toen we weer doperwtjes gingen eten.

Erwten! Het verhaal van hun leven – Rickerty & Cullen
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken

 

gezin aan tafel

Lees ook:
Van wie zijn die ogen?
De blauwe ballon is een bekende klassieker
Mijn naam is Haas / Nooit meer nat

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Leuke uitspraken van ons kleine Josephientje – deel 6: opvoeding [persoonlijke blog]

Laatst kwam ik in de la een notitieboekje tegen met leuke uitspraken van Josephine, toen …