Piraten in de straat

Ahoy, mijn naam is Sammie.
Ik woon op nummer 2.
We zijn vanmiddag aangemeerd,
na zeven jaar op zee.        

Sanne woont in het dropje Suf aan zee, in haar straat valt weinig te beleven. Maar daar komt verandering in als Sanne een nieuwe buurjongen krijgt. De stoere Sammie is samen met zijn piratenfamilie naast Sanne komen wonen. De ouders van Sanne vinden het maar niks zo`n piratenfamilie.  Ze dragen gekke kleren, wassen nooit hun haren en er staat een groot piratenschip in hun tuin. De andere bewoners van de straat moeten ook niks weten van de piratenfamilie, er wordt flink over ze geroddeld.

Maar Sanne vind het geweldig, nu is het niet meer saai in de straat. Maar helaas blijven Sammie en zijn familie niet zo lang in de straat wonen, hun piratenschip is stuk, maar zodra Sammie zijn vader het schip gerepareerd heeft gaan ze weer terug naar de zee. Voordat de piratenfamilie weer terug keert naar zee, begraven ze bij iedere bewoner een schat in de tuin. Zodra de bewoners dat ontdekken praten ze heel anders over Sammie en zijn familie. Maar er is geen tijd meer om ze te bedanken, want de familie vaart alweer over de woeste baren.

Recensie:
Mijn zoon is mede dankzij de alom bekende Piet Piraat een groot fan van piraterij. Wat een verassing is het voor hem als hij het boek Piraten in de straat op tafel ziet liggen. Als hij de omslag van het boek bekijkt heeft hij meteen in de gaten dat je die er af kunt halen en het blijkt dat de omslag een poster is waar Sammie samen met zijn piratenfamilie op staat. Samen beginnen we te lezen. Het verhaal is in rijmvorm geschreven wat het erg leuk maakt om voor te lezen. De illustraties in dit boek, zijn op een leuke manier gemaakt. En als je goed kijkt, dan ontdekt je veel grappige details.

Wat ik zelf niet zo geschikt vind voor een kinderboek zijn de vele doodshoofden die in de tekeningen worden gebruikt, maar daar heeft mijn zoon nog geen erg in. Wel vind hij sommige plaatsjes een klein beetje eng. Maar het verhaal valt goed in de smaak. Vooral als we bij het stuk zijn dat de piratenfamilie in de tuinen van de buren schatten hebben begraven. De moraal van het verhaal zal mijn zoon ontgaan, maar is mij wel duidelijk. Voor hem is dit vooral een stoer boek over piraten. En de poster hangt op het prikbord te pronken.

Piraten in de straat is vooral een stoer prentenboek met grappige plaatjes. Ondanks dat mijn zoon van 3 jaar dit een “cool” boek vindt, is hij er nog iets te jong voor. Waardoor hij sommige plaatjes een beetje eng vindt. Maar voor iets oudere peuters en kleuters is het een erg leuk prentenboek. Het boek leest makkelijk voor, maar kinderen kunnen zich er zelf ook nog goed mee vermaken, door de plaatjes te bekijken. Daarop valt genoeg leuks te ontdekken.

Piraten in de straat – Jonny Duddle
Prentenboek, hardcover, 32 pagina`s, De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>


 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share