Springversjes en tuimelgedichten

Dag kindje, hou jij ook zo van springen, van kruipen, trappelen, huppelen, hollen?
Doe dan maar mee, met de kindjes in dit boek.

Snuffelneuzen als een muis.
Kronkelkruipen als een rups.
Heel hard stampen met je poten,
zachtjes flapperen met je vleugels.

Spring je mee?

Recensie
Springversjes en tuimelgedichten is een prachtig boekje voor de allerkleinsten. De versjes in dit prentenboek zijn leuk, kort en krachtig. Peuters zullen met dit boek al snel een lach op hun gezicht krijgen. Het leuke aan Springversjes en tuimelgedichten is dat kinderen door de leuke versjes uitgenodigd worden om met het boek mee te doen. Zo kunnen ze gaan springen als een kangoeroe,  sluipen als een slang, grommen als een beer en vliegen als een vogel. Het boek is dus niet alleen leuk om te lezen, maar ook erg leuk om actief mee bezig te zijn. Ongemerkt zijn ze lekker in beweging en dat op een hele leuke manier!

Daarnaast zijn de tekeningen grappig, levendig,  fantasievol en kleurrijk. Dit alles zorgt ervoor dat Springversjes en tuimelgedichten een lust voor het oog zijn. Door alleen al naar de plaatjes te kijken, kun je al erg vrolijk worden. Mijn dochter van 3 jaar, vindt dit boek erg leuk. Ze kijkt graag naar alle plaatjes en doet enthousiast mee met het boek.
Springversjes en tuimelgedichten is een boek dat zeker zal aanslaan bij peuters en kleuters.

Springversjes en tuimelgedichten – Lieve Baeten en Siska Goeminne
Prentenboek, hardcover, 20 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share