Ridders van Fantasia – deel 1: Het Dromenlabyrint


dromen-labyrintNa de succesvolle serie de Kronieken van Fantasia over de avonturen van Saturno en zijn dappere vrienden is de geschiedenis van Fantasia nog lang niet ten einde … Het verhaal gaat verder in een nieuwe serie: de Ridders van Fantasia, waarvan het eerste deel Het Dromenlabyrint heet.

Recensie:

Een afgelegen eiland, ergens aan de grenzen van Fantasia. Een mysterieus, krachtig volk, de Dromers, in staat om al hun visioenen werkelijkheid te laten worden. Een wrede vijand, de allerwreedste,wil hen aan zijn macht onderwerpen. Drie jonge ridders moeten in opdracht van Saturno en Florina strijden om het eiland te beschermen en de droomkracht te bevrijden.

Screenshot 2014-03-05 at 14.37.30Zo luidt de tekst op de achterkant van de omslag. De omslag heeft aan de binnenkant een mooie poster, want zoals alle boeken van uitgeverij De Wakkere Muis is ook dit boek erg aantrekkelijk vormgegeven. Er is zorg besteedt aan de pagina’s en staan er passende “stoere” illustraties in. De letters zijn in sepia gedrukt wat een mooi en rustig beeld geeft.

Mijn jongste zoon sprong een gat in de lucht bij het zien van dit boek. Hij is dol op lezen en hoewel hij net 7 jaar is, leest hij alles wat hij te pakken kan krijgen, van ‘Dolfje Weerwolfje‘ tot ‘Hoe tem je een draak’ en van ‘Pinkeltje‘ tot ‘Dummie de Mummie’. De “magische werelden” die in boeken van Tolkien en JK Rowling worden geschetst, spreken hem erg aan, maar tot zijn frustratie vind ik hem nog te jong voor ‘In de ban van de Ring’ en de latere delen van Harry Potter en “mag” hij alleen De Hobbit en de eerste twee boeken over Harry Potter lezen.

Dit boek heb ik natuurlijk eerst bekeken en leek me voor hem goed leesbaar. En mijn zoon heeft er van genoten! Hij had al enkele delen uit de Kronieken van Fantasia gelezen en dit boek heeft daar wel enige verwantschap mee. Een compleet nieuwe wereld waar kinderen meegenomen worden in een spannend avontuur.

Qua spanning is het goed om in de gaten te houden of je kind aan dit boek toe is, want er wordt gevochten en er zijn allerlei gemene types. Ook het taalgebruik past bij kinderen vanaf 10 jaar, die leeftijdsindicatie klopt goed.

Mijn zoon over het boek:

Screenshot 2014-03-05 at 14.37.06“Het is een mooi boek, leuk bedacht. Er wordt veel gevochten en dat vind ik spannend. Er komen ook feeën uit Fantasia in voor, maar het is wel een andere wereld dan Fantasia. Ik vind Fantasia leuker omdat er ook draken en piraten zijn, maar deze wereld vind ik ook leuk, vooral omdat er met zwaarden gevochten wordt en ik wil graag het volgende boek van deze serie gaan lezen.”

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar om zelf te lezen en bevat duidelijk minder plaatjes en anders vormgegeven woorden en letters dan de boeken die voor jongere kinderen zijn  geschreven door “Geronimo Stilton”, waardoor Het Dromenlabyrint ook prima voor te lezen is.

Geronimo Stilton – Ridders van Fantasia – deel 1: Het Dromenlabyrint
Gebonden, 384 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share