Waybuloo – Dol op bananen

Op een regenachtige herfstdag besluit ik, samen met mijn dochter van 18 maanden, een glas drinken en een bakje chips de DVD Waybuloo – Dol op bananen te bekijken. Wij – en dan vooral ik – stappen er blanco in, gezien deze recensie DVD nog niet verklapte wat voor een film het is en wat we krijgen te zien. Zodra we de DVD opzetten, trekt het lieve muziekje gelijk de aandacht van mijn dochter. We belanden in de wereld van de piplings waarin we de vrolijke avonturen van animatie figuren yojoyjo, Nok-tok, de li en lau lau ervaren. Mijn dochter Jasmijn is erg onder de indruk van het filmpje, want zelfs de oh-zo belangrijke chips worden aan de kant geschoven.

Tijdens de filmpjes komen er ook kinderen op bezoek in het dorp “Nara”. Zij spelen samen met de piplings een spel. Voor Jasmijn nóg leuker omdat er herkenning is nu ze leeftijdsgenootjes ziet. Na het welbekende verstoppertje spelen, waarin de piplings zich verstoppen voor de kinderen, spelen ze yogo. Dit is een spel waarin de kinderen maar ook de piplings iets na moeten doen. Absoluut leuk om je kind hieraan mee te laten doen! Voor Jasmijn is het helaas nog iets te hoog gegrepen.

Na 10 minuten zegt Jasmijn “klaar” en voor haar is het daarmee ook echt klaar. Na 1 filmpje heeft ze geen zin meer in filmpjes kijken. Ligt dat aan deze Waybuloo DVD? Absoluut niet! Er is tot op heden nog geen enkele film geweest die haar aandacht langer dan 10 minuten vast houdt. Dat zal de leeftijd wel zijn. Waybuloo – Dol op bananen is hierdoor mijn inziens ook beter geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Maar ook voor een jonge dreumes is het zeker leuk om te kijken!

Bestel hier deze DVD>>

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

4 tips voor een peuter die niet slaapt

Sliep je kindje heerlijk door in de babytijd, maar is dat nu in de peutertijd …