Pijn – jeugdthriller van Mel Wallis de Vries [recensie]

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn…
Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

Recensie
Waar eerst mijn oudste zoon zijn nagels afbeet door de spanning van de boeken van Mel Wallis de Vries, is het nu de beurt aan mijn jongste zoon het genre jeugdthrillers te gaan verkennen. Gelukkig bijt hij geen nagels, want aan zijn houding tijdens het lezen was duidelijk te zien dat hij het boek Pijn erg spannend vond!

Tegen de ontknoping werd het zelfs wat té spannend voor hem om het boek alleen te lezen, en kwam hij lekker dicht bij me zitten.

Heerlijk om te zien hoe een kind zo in een boek kan ‘verdwijnen’! En dat zegt ook wel iets over de schrijfkwaliteiten van Mel Wallis de Vries, die niet voor niets meerdere malen beloond is met de Prijs van de Jonge Jury.

Mijn zoon vertelt zelf over het boek:

Pijn gaat over vier moorden die gepleegd worden en waarvan de laatste minuten van de persoon (de moord dus en dat ze dood is) worden gefilmd en op Snapchat gezet. De echte hoofdpersoon staat ook op het lijstje van de moordenaar om vermoord te worden en zij komt steeds in het boek voor. Wie de moordenaar is weet je pas op het einde, maar ik ging er wel over nadenken natuurlijk.

Snapchat is een plek waar je filmpjes kan maken die iedereen kan zien, je kunt er ook special effects mee doen. De filmpjes verdwijnen steeds na 24 uur. De filmpjes die de dader heeft gemaakt worden via Social-media verspreid.

Ik vond het boek echt heel spannend. Vooral op het eind. En ook wel heftig, omdat de moeder van de hoofdpersoon kanker heeft. Ik ben fan van Mel Wallis de Vries omdat ik vind dat ze heel goed kan schrijven. Ik heb in de klas ook een presentatie over haar gehouden. En ik wil al haar boeken lezen!

Enthousiast dus! En het is ook een prima boek om aan iemand anders cadeau te doen. De uitvoering is ook erg mooi, met een Crime-Scene-elastiek om het boek heen en in het boek mooi gebruik van kleur en lettertypes. De buitenkant van de bladzijden is ook gekleurd en in de hardcover uitvoering heb je dus echt een prima boek in handen.

 

Overigens zijn de boeken van Mel Wallis de Vries ook aan te raden wanneer je zelf als Trotse Moeder een goed geschreven boek wilt lezen en tegelijkertijd wat meer over de leefwereld van jongeren te weten wilt komen….

Pijn – Mel Wallis de Vries
Hardcoverm pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Klik hier voor andere boeken van Mel Wallis de Vries >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Kansloos

Zes jongeren krijgen in hun vakantiehuis een waarschuwing: Ga nooit naar buiten, vertel altijd de …