Heksen bestaan niet [recensie]

heksen bestaan niet-posterErgens tussen hemel en aarde komt bij volle maan een geheime heksenraad bijeen. Concuela (Leontine Borsato), één van de vijf sterrenheksen,  wil echter chaos creëren door het voor altijd donker te laten worden op aarde. De heksenraad verbant Concuela naar een spiegelgevangenis. Een magisch amulet wordt geactiveerd om een nieuwe vijfde sterrenheks te vinden.

Katie (Aliyah Kolf), een vrolijk getalenteerd meisje, blijkt al haar hele leven speciale gaven te bezitten. Van jongs af aan gebeuren er onverklaarbare dingen als Katie in de buurt is. Op haar dertiende verjaardag krijgt ze een mooi amulet cadeau via haar beste vriend Roy (Senna Borsato), dat haar magische krachten versterkt….

Screenshot 2014-06-27 at 12.53.39
De “goede” heksen

Recensie

Op onze trouwdag wilden mijn man en ik iets leuks doen met de kinderen. Het werd de film “Heksen bestaan niet”, die de kinderen heel graag wilden zien. En dat bleek een goede keuze! Wat een heerlijke kinderfilm. Zowel mijn oudste zoon van 10 als mijn tweeling (jongen-meisje) van ruim 7 hebben zitten genieten!

Screenshot 2014-06-27 at 12.53.59
Meester Giskes als meester

Met name door de twee kinderen die de hoofdrollen spelen wordt enorm goed geacteerd. Ook een aantal bijrollen zijn fantastisch, zoals de “over the top” dansleraar en de ouders van “Katie”, gespeeld door Jörgen Raymann en Dolores Leeuwin.

Het verhaal is echt geschreven voor kinderen en wij, als ouders, hebben vooral genoten van het enthousiasme van ons drietal, hoewel sommige scenes ook gewoon erg grappig waren voor volwassenen.

Screenshot 2014-06-27 at 12.52.42
Slidings in de pauze 😉

Wat voor ons de film nog extra speciaal maakte, was dat een aantal scènes op de school van de tweeling opgenomen was en dat een hele lieve juf van mijn dochter een aantal keer in de film te zien was. Ook een klasgenootje en haar zusje en andere (oud)leerlingen van school, kwamen in beeld.

En dan was er nog de glansrol van een meester van de school, die in de film ook een schoolmeester speelde (alsof het zijn dagelijks werk is 😉 en dat nota bene in het klaslokaal van onze jongste zoon. Extra leuk dus!

Maar de hele film is leuk voor kinderen. Een “slechte” heks, een vrolijk meisje en haar beste vriend die de wereld moeten helpen redden, achtervolgingen, humor maar ook jaloezie,pesten vriendschap en een happy end, het komt allemaal voorbij en maakt deze film tot een hele gezellige film om met je kinderen heen te gaan.

Hieronder nog de trailer van Heksen bestaan niet:

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Een soort vonk

Wat hebben heksen en mensen met autisme met elkaar te maken? Tja, je zou denken …