Recensie: Bobbi gaat voetballen

Met het WK in het vooruitzicht gaat Bobbi alvast oefenen met zijn vriendjes.foto (2)

Mama zegt: ‘Kom kijken, Bobbi!
er is voetbal op tv.’
Bobbi vindt dat heel gezellig
‘Hoi!’, roept hij, ‘dan kijk ik mee.’

Recensie

Mijn zoontje van 20 maanden is de laatste tijd gek van zijn voetbal en speelt er graag mee in de tuin. Ik ben benieuwd hoe hij op dit boekje zal reageren.

Zoals elke avond lezen we na het tandenpoetsen nog een verhaaltje. Meestal is m’n dreumes nogal eigenwijs en weet ‘ie precies welk boekje hij wil lezen. Prima, hij mag zelf kiezen van mij. Als ik hem het boekje ‘Bobbi gaat voetballen‘ laat zien, is hij echter gelijk enthousiast. foto 2Hij hoeft niet meer tussen de Nijntje en Dikkie Dik boekjes te snuffelen; Bobbi it is.

‘Bobbi gaat voetballen’  is een dun boekje, maar daarmee qua lengte wel precies goed om voor het slapen nog even kort
voor te lezen. Het verhaal is wat eenvoudig: er gebeurt niet zo veel. Maar dat is voor de allerkleinsten ook helemaal nog niet nodig is mijn ervaring. De lieflijke plaatjes maken het verhaal wat levendiger. “Bal! Bal!”

Bobbi wordt aangeraden vanaf circa twee jaar. Dat betekent niet dat je dit Bobbi-boekje daarvoor niet al kunt voorlezen: ook dreumesen zullen zeker geboeid zijn door dit verhaal. Af en toe zijn de bewoordingen misschien nog wel wat lastig, dat zal een ruim 2-jarige waarschijnlijk beter begrijpen.foto 1

Het boekje ‘Bobbi gaat voetballen’ is te koop voor € 6,95, wat ik persoonlijk een erg mooie prijs vindt. Een leuk verhaal, mooie plaatjes en precies lang genoeg om even voor het slapen voor te lezen aan je dreumes of peuter.

Bobbi gaat voetballen – Monica Maas
Hardcover, 30 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wat ik van mijn moeder leerde

Een boek met de titel Wat ik van mijn moeder leerde, zet me meteen aan …

Share
Share