Little Tikes “gootsteen en kookplaat”

little-tikes-gootsteen-kookplaat-trotse-moedersMet de ‘Gootsteen en Kookplaat‘ wordt een veilig oefenterrein geboden aan de keukenprinsen- en prinsessen van de toekomst. Ze leren hoe een echte keuken werkt zonder de gevaren die dit met zich mee kan brengen. Nadat een heerlijke ‘maaltijd’ is bereid, kan de vuile vaat gedaan worden in de gootsteen dankzij de echte kraan. Een ingebouwde pomp zorgt er voor dat met een simpele druk op de knop water door de kraan stroomt. Als de afwas gedaan is kan het bestek afdruipen in het speciale rekje. De speelset komt compleet met diverse soorten kookgerei, bestek, borden en bekers.

Recensie
Wat is nou heerlijker dan keukentje spelen en daarna ook nog met echt water afwassen? Zolang je niet volwassen bent, is dit een heerlijke tijdsbesteding. Little Tikes heeft voor kinderen vanaf een jaar of 3 een combinatie van gootsteen en kookplaat gemaakt, compleet met accessoires en en ‘echt werkende’ kraan.

Screenshot 2014-11-22 at 15.47.10

Omdat mijn kinderen niet meer in de ‘doelgroep-leeftijd’ zitten, had ik een aantal vaste recensenten van het TrotseMoeders team gevraagd of zij het leuk zouden vinden om dit speelgoed te recenseren. De reacties waren duidelijk: “wanneer je er iemand anders voor kunt vinden…..”, “liever niet, het lijkt me zo’n troep met al dat water”. Tja, dan deze toch maar zelf uitpakken om te recenseren.

Screenshot 2014-11-22 at 15.28.39Dolgelukkig was mijn dochter van 8 jaar toen ik haar vroeg om samen met deze ‘mini-keuken’ te gaan spelen. Ze is dol op samen-koken, in het echt, maar ook in fantasiespel. Een tweedehands speelkeuken is vorig jaar tot haar grote verdriet weggedaan omdat die echt helemaal kapot gespeeld was en de scheuren in het kunststof naar mijn smaak te scherp en daardoor gevaarlijk waren.

Nu kon ze zich weer helemaal uitleven en kreeg ik ‘gebakken eitjes, soep en verschillende smaken thee’ aangeboden. Gezellig keuvelend zaten we zo een tijdje samen. Toen kwam het (voor mij spannende) moment dat ik moest opbiechten dat er ook echt water in kon. Wachten tot het buiten lekker weer was, was er niet bij, dit moest direct uitgeprobeerd worden!

keuken-afwas-trotse-moeders-little-tikes

En waar ik een enthousiast spetterfeest had verwacht, bleek ook dit speelgoed van Little Tikes weer van bijzonder goede kwaliteit. Het water gaat onderin een dichte bak, waar de gootsteen op geplaatst wordt. Screenshot 2014-11-22 at 15.53.22Met een pompje kun je dit water oppompen waardoor er (met best een flinke straal) water uit de kwaan komt, netjes in de gootsteen. Doe je er nog een beetje afwasmiddel of badschuim in, wordt het natuurlijk helemaal leuk!

Wanneer je de stop uit de gootsteen haalt, stroomt het water weg. Niet op de tafel of de grond, maar terug in de rode bak, die je na het spelen gewoon in je eigen gootsteen leeg kunt gooien.

Natuurlijk vallen er wat spetters op de grond bij het afwassen, maar dat mag geen naam hebben en ik moet eerlijk zeggen dat ik nu blij ben dat we dit speelgoed zelf hebben gehouden, want wat heeft mijn dochter er al veel plezier van gehad!

Little Tikes – gootsteen en kookplaat
Bekijk op bol.comDiverse accessoires, Little Tikes, keukentje, water
Bestel deze ‘mini-keuken’ hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij …