De waanzinnige wens [recensie]

waanzinnige-wens-cover

Wanneer de elfjarige Sam ’s avonds met zijn vader een wandeling maakt, zien ze een vallende ster. Zijn vader grapt over het doen van een wens – uitkomen zal hij toch niet volgens hem. Sam wil het toch proberen, maar kan niet kiezen wat hij moet wensen. Tot hij op het geniale idee komt om een miljoen wensen te wensen. Deze wens komt daadwerkelijk uit… Was het niet veel gemakkelijker geweest als hij gewoon een nieuw computerspel had gewenst? HELP!


Recensie
Wat een leuk en interessant gegeven om over na te denken en met elkaar over te praten. Wat wens je als je een wens mag doen? En wat doe je als je wens dan ook nog uitkomt? Wat is nu eigenlijk een verstandige wens?

waanzinnige-wens-achterkant  waanzinnige-wens-skyline-onder-iedere-pagina

Mijn dochter van tien las De waanzinnige wens voor ons. Om een of andere reden dacht ik zelf op voorhand dat het een graphic novel zou zijn, maar dat was niet het geval. Zij had die verwachting niet en heeft het na een eerste keer doorbladeren even aan de kant gelegd. Kan ik me iets bij voorstellen, ik vond het boek er van binnen ook niet direct aantrekkelijk uitzien. Veel letters, dicht op elkaar, weinig illustraties. Toch zien de pagina’s zien er gezellig en leuk uit.

Uiteindelijk heeft ze De waanzinnige wens vlot uitgelezen. Dit bracht mij tot de conclusie dat het dus toch een leuk boek is dat snel en makkelijk leest, anders heb je het niet zo snel uit.

waanzinnige-wens-cover-in-tekst waanzinnige-wens-hoofstuk-1-pagina

Ze heeft voor jullie opgeschreven wat ze van De waanzinnige wens vindt (let op: bevat spoilers):

Ik vind De waanzinnige wens heel leuk.
Het gaat over een jongen die een vallende ster ziet en een wens doet. Die wens is een miljoen wensen.
De volgende dag wenst hij dat het een uur geleden is. Maar het gebeurt echt.
Hij doet heel veel wensen. Maar door hem gebeuren wel veel ongelukken. Als hij alles probeert terug te draaien kan dat niet.
Hij bedenkt samen met zijn vriend hoe hij dan van zijn wensen af kan komen. Opeens weet hij het. Hij doet een wens dat er 999.822 blaadjes vallen. Dan heeft hij nog maar een wens over.

img_0755 waanzinnige-wens-hoofdstuk-1

Samen kwamen we tot de volgende conclusie:

De boodschap van het verhaal is dat als je een vallende ster ziet en een wens doet, je nooit een miljoen wensen moet wensen. Want dan gaat alles mis!

De waanzinnige wens – Brandson Robshaw
Jeugdboek, hardcover, 192 pagina’s, Uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share