Met Thumbguard van het duimen af

Moeders opgelet! Heb jij een kind dat heerlijk aan het duimen is in bed? Zie jij de voortandjes al steeds wat schuiner staan en vraag je af hoe je jouw kind van het duimen af krijgt? De oplossing is heel simpel. Geen vieze smeersels die de kinderen er toch wel afzuigen of beloftes van cadeautjes. Kinderen stoppen nu heel makkelijk met duimen door de Thumbguard!

Een paar weken geleden ontvingen wij van Pluim voor je Duim onze eigen Thumbguard. Oftewel twee soepele plastic harnasjes die je om elke duim kan plaatsen met speciale armbandjes. Het werkt eigenlijk super simpel. Plaats de harnasjes om de duimen (of gebruik er eentje als je kind echt maar met één duim duimt), armbandje er doorheen, vastklikken en slapen maar.

Je kind krijgt deze zachte flexibele kunststof harnasjes niet uit en door het speciale klik-armbandje, krijgt je zoon of dochter de duimbeschermers ook zonder schaar niet af. En duimen met harnas is echt niet leuk. Je moet dit alleen 4 weken volhouden zodat de drang bij je kind vanzelf verdwenen is. En het werkt echt!

Mijn dochter van 6 jaar moest eerst even aan het idee wennen dat het tijdperk duimen nu echt afgelopen is. Hierdoor stond het doosje met de Thumbguards eerst een paar weken ongebroken op de schoorsteen. Langzaam begon ze aan het idee te wennen. Na de wat extra stimulatie was het moment daar. Vijf weken geleden zijn we begonnen met een nieuw avondritueel. “Mama, eerst de duimdingen nog om doen!” De “duimdingen” gingen zelfs mee uit logeren. Mee in de koffer, naast haar pyjama en haar favoriete knuffel. Een kleine uitleg erbij, maar eigenlijk is het heel simpel.

Door de extra avond aandacht en de bijgeleverde beloningskaartjes raakte mijn dochter erg gemotiveerd. En haar jongere niet-duimende zus erg jaloers. Zij vond de “duimdingen” ook wel interessant. Door die extra motivatie hebben wij dan ook geen slapeloze drama nachten gehad, waar ik wel bang voor was… Mijn dochter had ook helemaal geen last van dragen / slapen met de harnasjes; daar was ik wel bang voor. Eén keertje had ik per ongeluk armbandje eigenlijk iets te strak omgedaan. Gelukkig zaten er voldoende reserve bandje bij, zodat ook dit foutje snel verholpen was.

Het spannendste moment was na 4 weken. Na elke nacht trouw de harnasjes om gehad te hebben, moest mijn meisje nu zonder beveiliging duimloos slapen. Ik was natuurlijk reuze benieuwd hoe dit ging, dus heb die avond en nacht wel zes keer gecheckt hoe ze aan het slapen was. En ja! Haar duimen zijn niet in de buurt van haar mond gekomen. Geen duimzuigend kind meer in bed! En nu, ruim een week na haar eerste nacht zonder Thumbguards, slaapt mijn dochter nog steeds zonder te duimen. Ik durf nu van de daken te schreeuwen dat zij niet meer duimt!

Zelf een eigen Thumbguard in huis halen? Ga daarvoor naar www.pluimvoorjeduim.com.

Wist je dat…
… lang duimen nadelige gevolgen kan hebben, variërend van spraak- en gebitsproblemen tot vaker ziek zijn en zelfs kaak- of verhemeltevervormingen. Op tijd afleren is dus van groot belang. Tandartsen houden vaak de ‘duimregel’ aan: stop met duimen uiterlijk voor het volwassen gebit doorkomt, rond de 5 jaar – 6 jaar. De Thumbguard is er al voor kindjes vanaf 3 jaar, voordat het duimzuigen echt een probleem begint te worden, maar is er ook voor oudere kinderen. Tot wel 12 jaar!


Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Slechter gebit na zwangerschap: hoe zit dat?

Misschien heb je wel gehoord dat zwangerschappen de kwaliteit van de tanden kunnen beïnvloeden. Sterker …

Share
Share