PublicDomainArchive / Pixabay

Puf puf

Dan zit je opeens met de warmste dagen sinds 20 jaar opgesloten in je eigen huis. Alle ramen en deuren dicht. Zelfs geen kiertje. De hitte is niet te harden. Overdag zoeken we nog de verkoeling op van een strandje, het lokale openluchtzwembad of in de schaduw in de tuin met een watergevecht. Maar ’s nachts…

Nog 13 dagen. Dan mogen de poezen naar buiten. Dan is het al weer een maand geleden dat we verhuisd zijn. En volgens de dierenarts moeten onze poezen minimaal een maand binnen blijven. ’s Avonds luchten we het huis flink door. Dan sluiten we de poezen even op in de bijkeuken. Ze zijn er ondertussen al aan gewend. Braaf trippelen ze propecia low fertility de snelste route van één van de kinderbedjes naar de bijkeuken waar hun eten op hun wacht. Dat is ons verlossende moment, want dan kunnen we alles open zetten.

Alleen op dit soort dagen maakt het luchten bijna geen verschil. Het kwik blijft angstvallig hoog in de thermometer staan. Een zwak briesje voelen we wel in huis, maar echt koeler wordt het niet. Zodra ik klaar ben met het schrijven van deze column gaat alles al weer op slot. Dan worden de poezen bevrijd uit hun tijdelijke cel van witgoed, kattenbak en voorraadkast. Ik bereid me nu al voor op een warme nacht. En morgen… dan is het nog maar 12 nachtjes slapen.

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge …