Sneeuwwitje en de zeven dwergen – Kijkdoos en boek in één

Dit boek vertelt niet alleen het verhaal van Sneeuwwitje, maar laat het ook zien met mooie 3D-platen. Terwijl je wordt voorgelezen draai je steeds een nieuwe scene voor het gaatje van de kijkdoos. Beleef het sprookje van dichtbij!

Sneeuwwitje_3D_2Recensie:
Iedereen kent het verhaal van sneeuwwitje en de zeven dwergen natuurlijk wel. Dus als je een boek op de markt brengt met dit sprookje, moet je wel met iets bijzonders komen! Dat is met het Sneeuwwitje en de zeven dwergen kijkdoos en boek in één zeker gelukt. Op het bovenstaande filmpje kun je zien hoe dit in zijn werk gaat, maar uiteraard vertel ik hier ook wat onze ervaringen met dit product zijn.

Ik had al gehoord van dit bijzondere boek, dus ik ben direct enthousiast als ik deze in de doos met recensie-producten zie. Mijn dochters interesse is ook gewekt, al weet ze nog niet precies wat het is. sneeuwwitj en de zeven dwergen (2)Als ze ontdekt dat het een kijkdoos is, gaat ze direct aan de slag en geniet ze van alle tafereeltjes die voorbijkomen. Ook al zijn kinderen wat ouder en hebben ze de sprookjesleeftijd al achter de rug, zo’n kijkdoos is toch wel heel magisch!

Zelf zit ik even te kijken hoe ik het boek er uit moet halen dat er bij zit. Ik denk veel te moeilijk, want het blijkt gewoon een kwestie van schuin houden en dan glijdt het boek er zelf uit. Alleen doordat de boven en onderkant van het geheel iets groter zijn dan de doos, krijg je de neiging om het boek open te slaan, terwijl dit gewoon de kijkdoos is. Terwijl mijn dochter druk bezig is met het bestuderen van de kijkdoos, duik ik in het boek van Sneeuwwitje.

sneeuwwitj en de zeven dwergen

Al snel blijkt dat het echt een samenspel is, je leest (voor) uit het boek en door middel van een grijs rondje met een getal er in staat precies aangegeven wanneer je kunt draaien naar het volgende plaatje. Aan de bovenkant van de kijkdoos zie je de nummers in een venster staan, terwijl aan beide zijkanten een draaischijf zit. Praktisch, het maakt dus niet uit als je links- of rechtshandig bent om de carrousel te draaien. Zo zie je alle belangrijke gebeurtenissen voor je ogen verschijnen, alsof je zelf deel uit maakt van het geheel.

Omdat iedereen het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen wel kent, is de kijkdoos ook een fantastisch item om alleen te bekijken. Terwijl je de kijkdoos ronddraait, zie je het verhaal voor je. Het verbaast mij dan ook niet dat ik mijn dochter al snel het verhaal zelf hoor vertellen, terwijl ze de tafereeltjes in de kijkdoos bekijkt. Het boek is voor haar niet belangrijk, dat verhaal gelooft ze wel. Voor haar is de kijkdoos het verhaal en de tekst bedenkt ze er zelf bij.
sneeuwwitj en de zeven dwergen (3)
Persoonlijk kan ik mijn dochter geen ongelijk geven, de kijkdoos is ook gewoon super leuk om te zien! Maar voor jongere kinderen is het echt wel een mooi duo, het boek en de kijkdoos. Zo kun je op een hele unieke manier het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen aan je kinderen voorlezen.

Het boek is gemaakt van stevige kartonnen bladzijden die glad zijn door een soort plastic laagje. Hierdoor is het peuterproof, iets wat ik niet helemaal durf te  zeggen van de kijkdoos. Hoewel deze stevig is en zeker wel tegen een stootje kan, zou ik deze voor de zekerheid toch buiten het bereik van grijpgrage handjes houden. Zo weet je zeker dat je er lange tijd van kunt genieten!

Sneeuwwitje en de zeven dwergen (Kijkdoos en boek in één) – Veronika Kopeckova
Prentenboek, hardcover, 12 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Koop bij bol.comBestel de kijkdoos en boek in één hier >>>>
Bij Bol.com kost deze combinatie kijkdoos-boek nu € 15,99, klik hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share