Dolfje Weerwolfje – recensie

cover Dolfje weerwolfjeAls Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer. Het is een bijzondere nacht. Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar. Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden. En hij heeft een staart. Dan komt Timmie binnen.

Recensie
Dolfje Weerwolfje is het eerste deel van de serie over Dolfje Weerwolfje, die inmiddels al meer dan tien delen heeft. In dit deel maken we kennis met Dolfje en zijn bijzondere eigenschappen, hij is een weerwolf … En daar komt hij zelf achter in dit boek, op zijn zevende verjaardag.

IMG_1968
Mijn dochter van acht heeft Dolfje Weerwolfje in no time uitgelezen, op een regenachtige zaterdagmiddag is ze er in begonnen en heeft het uitgelezen. Dit is een teken dat het een boek is dat kinderen goed zelf kunnen lezen (waar ik wel bij moet opmerken dat mijn dochter erg goed leest en ik van mening ben dat Dolfje Weerwolfje wat aan de makkelijke kant is voor haar). Daarnaast betekent het ook dat ze het verhaal leuk vond, ik ken mijn dochter, als ze een boek niet leuk vindt leest ze het ook niet uit.

IMG_1969

Ze vond het boek leuk en grappig. Het was een beetje spannend, maar eigenlijk ook wel zielig. ’s Avonds tijdens het eten vertelde ze ons nog dat Dolfjes opa ook een weerwolf is en dat zijn ouders zijn verdwenen. IMG_1972En dat weerwolven niet tegen zilver kunnen. Daar heeft het zielige stukje ook mee te maken, Dolfje zit op een gegeven moment vast in een zilveren klem en dat doet pijn. En er is ook iets aan de hand met weerwolven en volle maan …

Dolfje Weerwolfje, eigenlijk de hele serie, is een leuke serie voor kinderen vanaf een jaar of 7. Het is heel geschikt om zelf te lezen met de korte zinnen, die iedere keer op een nieuwe regel beginnen. Het is geen suf saai verhaal, zoals je helaas op dit niveau nog wel eens hebt, maar spreekt tot de verbeelding en kinderen gaan (volgens mij) echt meeleven met Dolfje! Dolfje is immers een leeftijdsgenootje, maar wel een bijzonder leeftijdsgenootje. De leuke illustraties helpen zeker bij het enthousiasme voor het boek.

IMG_1970
Wat ik ook bijzonder waardeer zijn de laatste bladzijden in het boek, waar Paul van Loon uitlegt hoe hij op het idee voor Dolfje Weerwolfje is gekomen. Dolfje Weerwolfje heeft een eigen website, maar ook via de website van de auteur, Paul van Loon, is allemaal informatie over de serie boeken te vinden.

Dolfje Weerwolfje – Paul van Loon
Bekijk op bol.comkinderboek, hardcover, 160 pagina’s, Leopold BV
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share