Tien vingertjes en tien teentjes

Kleine babyvingertjes en mollige babyteentjes zijn om op te eten, dat weet iedereen. Van de twee Grand Old Ladies uit de kinderboekenwereld, de Australische schrijfster Mem Fox, van wie wereldwijd al meer dan 4 miljoen prentenboeken zijn verkocht, en de Britse illustratrice Helen Oxenbury, die als geen ander schattige baby’tjes kan tekenen, komt deze lofzang op de vingertjes en teentjes van baby’tjes van over de hele wereld.

Recensie

Tien vingertjes en tien teentjes mooi formaat boek, voor kinderen van rond de twee jaar. Lieve, herkenbare tekeningen en veel herhaling in de teksten. Nodigt natuurlijk uit tot meetellen (heb jij ook tien vingertjes en tien teentjes?). Daarnaast ook een boodschap die je ongemerkt aan je peuter mee geeft: ieder kindje, waar ook ter wereld geboren, is gelijk.

Tien vingertjes en tien teentjes – Mem Fox & Helen Oxenbury
Prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, Gottmer

Lees ook:
365 pinguins
De mooiste vis van de zee
Puzzelen met cijfers

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.
Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.