Het slecht weer boek

Stel je eens voor dat je in de grootste modderpoel springt die je kunt vinden, of dat je op blote voeten loopt en de zompige modder tussen je tenen voelt. Je hoeft niet binnen te zitten wanneer het nat, winderig of koud is. Slecht weer is een prachtige gelegenheid om, gehuld in warme en waterdichte kleren, naar buiten te gaan en plezier te maken.

Ga op jacht en vind de dieren die naar buiten komen als het regent. Voel de wind om je oren suizen en vang de vallende bladeren. Neem je camera mee de sneeuw in en maak foto’s van alle verschillende ijspatronen en -vormen die je tegenkomt. Dit zijn maar een paar van de opwindende, grappige en creatieve dingen die je bij slecht weer in de natuur kunt organiseren. Wacht dus niet tot de zon gaat schijnen, steek dit boek in je zak en ga bij slecht weer naar buiten voor avonturen.

De waterbaan

Recensie
Mijn interesse is direct gewekt bij het zien van dit boek. Mijn kinderen zijn graag buiten, ook als het regent en waait. Dus Het slecht weer boek is hier zeer welkom. In dit boek staan talrijke tips die je buiten kunt doen in regen, wind en sneeuw. Bij alle activiteiten in het boek, staan prachtige foto’s die gelijk een goed beeld geven van de activiteit. Deze foto’s zorgen er ook voor dat je direct zin hebt om veel van deze activiteiten gelijk te gaan doen.

De kinderen hebben al snel de keus gemaakt wat ze als eerste willen maken; de waterbaan! Deze wordt gemaakt van lege waterflesjes, dus ijverig knippen ze de bodem uit van diverse waterflesjes. Vervolgens binden we de lege waterflesjes onder elkaar vast aan een boom in de tuin. Binnen een paar minuten is onze zelfgemaakte waterbaan klaar. En dus is het tijd voor de test; werkt de waterbaan goed of niet? Mijn zoon pakt een emmer water en giet het water in de bovenste fles. Het water volgt keurig het parcours naar beneden. Onder de onderste fles hebben we een leeg emmertje neergezet. Hier valt al het water keurig in. Ik zou zeggen; missie geslaagd! Met een paar eenvoudige materialen, hebben de kids een prachtige waterbaan gemaakt. Hier beleven ze vast en zeker uren plezier aan!

De sneeuw-krokodil

Als er een paar dagen later ineens sneeuw ligt, wordt Het slecht weer boek er snel bij gepakt. Want ze hadden hele leuke sneeuw-activiteiten in het boek gezien. De sneeuwkrokodil /-draak ziet er wel heel erg leuk uit, dus daar gaan we mee aan de slag. Allereerst verzamelen we sneeuw, om er vervolgens een krokodil van te maken. Zodra de krokodil klaar is, is het lange wachten tot het donker wordt…Het is namelijk niet zomaar een krokodil, maar een krokodil die licht geeft door middel van waxinelichtjes! Mijn zoon mag de waxinekaarsjes aansteken en dan… dan hebben we een prachtige lichtgevende krokodil! Wederom een zeer geslaagde activiteit!

Direct staan er al een aantal nieuwe activiteiten op het programma die mijn zoon en dochter nog willen doen. Picknicken in de regen, modderbaan maken, windzak maken en nog veel meer dingen wat we buiten kunnen doen in regen, sneeuw en wind. We krijgen het de komende tijd dus nog druk.

Het slecht weer boek ziet er door de kleurrijke foto’s prachtig en uitnodigend uit. Daarnaast zijn de activiteiten overzichtelijk en duidelijk beschreven. Met Het slecht weer boek in huis, is het helemaal niet meer erg als het slecht weer is. Er staan zoveel leuke ideeën in dat de meeste kinderen maar al te graag naar buiten willen met slecht weer. Het enige waar je nog voor moet zorgen is; regenkleding en een goed humeur… en na afloop een warm bad of een warme douche.

Het slecht weer boek – Fiona Danks & Jo Schofield
Doeboek, paperback, 128 pagina’s, Christofoor
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij …