Vogelgids voor Kids

Vogelgids voor Kids richt zich vooral op kinderen die willen leren hoe je vogels kunt observeren en herkennen. Maar ook volwassenen kunnen hun hart ophalen met antwoorden op vragen als: wat is eigenlijk een vogel? Waar, wanneer en hoe kan ik gaan vogelen? Welke verrekijker heb ik nodig?
Door de overzichtelijke indeling en duidelijke foto’s en tekeningen leer je op een leuke en makkelijke manier welke soorten je tegenkomt en waar je ze aan kunt herkennen.

In de Vogelgids voor Kids vind je 116 vogelsoorten die in Nederland en België voorkomen. En als je een soort hebt gezien, kun je die met het handige meegeleverde potlood meteen afvinken!

Recensie
Vogelgids voor kids is een leuk en informatief boek over vogels. Alles over vogels komt aan bod; van de veren die ze hebben tot aan de verschillende snavels die vogels allemaal hebben. Maar ook leer je alles over de verschillende vluchten. Zo komen o.a. de glijvlucht, zweefvlucht, slagvlucht, duikvlucht en bidvlucht aan bod.

Verder wordt in het boek uigelegd hoe je vogels kunt waarnemen en waar ze vaak zitten. Maar ook vogels observeren blijkt een hele kunst. Dit kan dan ook alleen maar met  veel geduld. Bij het minste geluidje of beweging  vliegen vogels vaak al weg.

Achterin het boek staat een handige alfabetische register, waar alle vogelnamen in staan. Zo kun je in één oogopslag zien op welke bladzijde de vogel staat, waar je meer over wilt weten. De vele gekleurde foto’s maken het boek , samen met alle informatie meer dan compleet. De teksten zijn ook voor kinderen duidelijk te begrijpen. Vogelgids voor Kids is echt niet alleen leuk voor kinderen; ook volwassenen die van de natuur houden, zullen dit boek erg leuk vinden.

De Vogelgids voor Kids is tevens erg leuk en handig om mee te nemen naar een vogel-observatiepunt. Dan kun je gelijk alle informatie opzoeken over de vogels die je ziet. En de vogels die je ziet, kun je in je boek afvinken. Tevens is hier ruimte gelaten om de plaats en tijd in te vullen bij de vogels die je ziet. Zo kun je later altijd terugzien waar en wanneer je bepaalde vogels hebt gezien! Vogelgids voor Kids is dan ook een echte aanrader voor alle natuur- en/of vogelliefhebbers; voor jong én oud!

Vogelgids voor Kids – Marc Duquet
Informatief, paperback, 192 pagina’s, Tirion
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Wildspoor

Susa Bobke is jaagster in de Allgäu, een van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Duitsland. Op …

Share
Share