Spelenderwijs spelling oefenen met Loco Maxi

Screenshot 2014-12-17 at 16.51.42Loco Maxi is ontwikkeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Om er mee te kunnen spelen, heb je een basisdoos nodig. Deze basisdoos bestaat uit 24 genummerde ’tegels’, met deels gekleurde achterkant, die gebruikt kunnen worden om op de plek te leggen die correspondeert met het goede antwoord uit de vragen die in de bijbehorende boekjes staan.

Wanneer alle ’tegels’ gelegd zijn en de doos wordt omgedraaid, vormen de kleuren aan de achterkant een patroon waaraan je kunt zien of de opdracht goed is uitgevoerd.

Bekijk op bol.comDe Loco Maxi basisdoos bestel je hier >>>>

We kregen ter recensie het Maxi Loco boekje “Spelling; groep 4 – deel 2” toegestuurd. Een boekje met allerlei spellingoefeningen die op een leuke manier je kind uitdagen om spelenderwijs de spelling die in groep 4 besproken wordt, te oefenen.

Screenshot 2014-12-17 at 19.01.05Recensie

Mijn jongste zoon van 8 zit al in groep 5, maar hij is dol op dit soort educatieve spelletjes en popelde om dit boekje uit te testen. Het was even wennen, we hadden nog niet eerder met Loco Maxi gewerkt, maar het systeem is hetzelfde als bij de andere Loco dozen en al snel zat hij de eerste oefening te maken. Daar moeten woorden gesorteerd worden op “oor”, “eer” en “eur”.Screenshot 2014-12-17 at 19.02.07

Woorden met deze lettercombinaties staan in vissen en die vissen moeten gekoppeld worden aan vissers met een naam die ook die lettercombinatie heeft. Er staat ook nog een handige tip bij. Erg leuk om op deze manier te “spelen met spelling”.

Ook de andere oefeningen (is het woord met een ‘v’ of met een ‘f’; met een ‘s’ of met een ‘z’, ‘g’ of ‘ch’) vind hij leuk. Er zijn per onderwerp meestal 2 oefeningen en hij heeft heel slim bedacht dat hij er nu één maakt en morgen de andere.

Oefeningen met zogenaamde ‘kleefletters’ zijn gelukkig voorzien van uitleg (ik had er nog nooit van gehoord…), maar zijn voor basisschoolkinderen meteen duidelijk. De speel-opdrachten passen namelijk prima bij de basisschoolstof die kinderen in groep 4 krijgen.

Screenshot 2014-12-17 at 19.02.26

Mijn zoon vindt het vooral erg leuk. En uiteraard leert hij ervan, maar het plezier staat voorop. En is het niet zo dat leren altijd beter gaat wanneer het spelenderwijs gebeurt, met plezier? Ik vind het in ieder geval erg prettig dat er nu ook boekjes zijn voor de leeftijd van mijn kinderen zodat ze lekker verder kunnen met Loco!

Loco Maxi: Spelling groep 4, deel 2
Bekijk op bol.comBoekje, 31 pagina’s, uitgeverij Noordhoff
Bestel dit boekje hier >>>>

Screenshot 2014-12-17 at 19.11.20

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Kidsweek Taalhelden van het Spelwoud [bespreking]

Filmdistributeur en bordspellenontwikkelaar Just entertainment en weekkrant Kidsweek hebben de handen ineen geslagen en een …

Share
Share