De Verschrikkelijke Ikke 3 / Despicable Me op Bluray en DVD [recensie]

Nadat Gru wordt ontslagen bij de Anti-Schurken Vereniging omdat hij Balthazar Bratt heeft laten ontsnappen krijgt Gru last van een identiteitscrisis. Tot er op een dag een mysterieuze vreemdeling voor de deur staat om hem te vertellen dat hij een tweelingbroer heeft. Een broer die er alles voor over heeft om net zo een verschrikkelijke superschurk te worden als zijn tweelingbroer. Gru zal opnieuw ontdekken hoe goed het voelt om slecht te zijn.

Recensie
Verschrikkelijke Ikke 3…. Ik had er zo lang naar uitgekeken, maar het kwam er niet van om zelf naar de bioscoop te gaan om deze film te gaan kijken. Voor een verslag van Trotse Moeder Jacqueline over de première kun je <HIER> klikken.

Erg prettig dus dat Verschrikkelijke Ikke 3 nu uit is op DVD en BluRay. Mijn dochter van 11 wilde hem net zo graag zien als ik, maar zij had er zó veel zin in dat deze film door haar geselecteerd werd als “zaterdag-avondje-film” en dus moest ik bijna een week wachten tot het zo ver was…

Gelukkig was het meer dan de moeite waard om te wachten. Het verhaal zelf is misschien niet zo bijzonder, maar de manier waarop het verteld wordt, maakt dat ook deze derde film over Gru, zijn Minions en zijn gezin bij de stapel favorieten komt.

In deze film is er een ‘boef’ die op een enorme diamant uit is. Gru gaat de mist in wanneer hij hem wil vangen en wordt ontslagen, tegelijk met zijn partner Lucy. Wanneer de Minions dat horen, gaan ze er vandoor (op 2 na) en belanden ze uiteindelijk in de gevangenis. De boef (Balthazar) is in de tijd blijven hangen toen hij een populaire kindster was (jaren 80) en wil wraak nemen op de hele wereld. Heerlijk type, met veel roze bubblegum als wapen en allerlei verwijzingen naar de jaren 80, waardoor ik steeds mee ging zingen met voor mij bekende liedjes waardoor mijn dochter steeds fronsend naar me keek….

Vervolgens blijkt Gru een tweelingbroer te hebben: Bru. Kort na de geboorte zijn ze ‘verdeeld’ omdat hun ouders uit elkaar gingen. Gru bleef bij zijn moeder, die hem een teleurstelling vindt zoals al in het eerste deel bleek, en Bru ging met zijn vader mee: een enorme schurk. Maar hij was teleurgesteld in Bru omdat deze geen schurk is. En na de hereniging tussen de tweelingbroers, wil Bru meedoen met Gru om een schurk te worden en bedenkt Gru dat ze dan wel de diamant van Balthasar terug kunnen stelen. Ondertussen zien we ook de dochtertjes en hun avonturen. Kortom: voldoende te beleven!

Ik heb zo moeten lachen om de manier van bewegen van de personages, om de kleine en grote grapjes in de film. Eigenlijk wel om heel de film! We zullen deze, net als de twee eerdere films, nog vaak gaan zien met het hele gezin!

Verschrikkelijke Ikke 3 / Despicable me 3
Film, 89 minuten, 6+, Universal Pictures

Bestel deze film op DVD >>>>

Bestel deze film op Bluray >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het feest van tante Rita

Aanstaande zaterdag is de première van de film: het feest van tante Rita! Deze vrolijke …