Vos en Haas; uil is een kok

Screenshot 2014-04-01 at 16.44.35Leren lezen was nog nooit zo leuk als met Vos en Haas! Uitgeverij Lannoo heeft een serie boeken voor beginnende lezertjes gemaakt in verschillende niveaus. Wij kregen een boek uit de serie ‘ik lees als uil’ wat staat voor leesniveau AVI start tot M3 (Nederland) of AVI 1 en 2 (België).

Recensie

Screenshot 2014-03-17 at 08.28.31Mijn dochter zit in groep 3 en leert lezen. Thuis gaan we natuurlijk ook af en toe samen lezen. Uit een boek van mij, van vroeger: “An en Jan naar het feest”. Ze vindt het vooral erg gezellig, samen lezen met mama, maar het verhaal zelf is niet echt boeiend. We zijn er al maanden zoet mee, af en toe een bladzijde en verder lees ik gewoon ’s avonds zelf voor.

En toen zat “uil is een kok” tussen de recensie boeken. En aangezien mijn meisje het altijd erg gezellig vindt om samen te koken en inmiddels ook op een kookclubje zit op school, vond ze dit ècht een boek voor haar. Nog in pyjama begon ze direct te lezen en vervolgens vroeg ze of het boek mee naar school mocht om aan juf te laten zien. Binnen een paar dagen had ze het boek helemaal zelf uitgelezen! Zij trots, ik trots en juf trots!

Het is dan ook een heel leuk boek. Op een of andere manier is Sylvia Vanden Heede er in geslaagd om met de woorden die kinderen in het begin van groep 3 leren een leuk verhaal te maken. “straks komt uil. haas wil een taart bakken. maar er is niets in huis. wat sneu.”
Screenshot 2014-03-17 at 08.29.01

Geweldig: alle letters en klankgroepen die ze geleerd hebben in korte zinnen en daarmee een ècht verhaal maken! Ik kan me helemaal voorstellen dat mijn dochter zo enthousiast was.

De illustraties van de hand van Thé Tjong-Khing zijn schitterend en passen perfect bij de verhaaltjes.
Screenshot 2014-03-17 at 08.28.47

De afwisseling tussen de tekst en de woorden (die in wisselende grootte zijn gedrukt) maken dit boek aantrekkelijk om meerdere malen te lezen.

Als bonus staan achterin nog een paar recepten die we samen kunnen uitproberen. Deze zijn op een iets moeilijker leesniveau, maar een heleboel woorden kan ze -al dan niet met hulp-  ook al prima lezen. Een aanrader voor beginnende lezertjes.

Vos en Haas: uil is een kok
Sylvia Vanden Heede; Thé Tjong-Khing
Hardback, 36 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …