De avonturenschool van juf Wervelwind

de avonturenschool van juf wervelwindIn het boek De avonturenschool van juf Wervelwind is juf Wervelwind de eigenwijze directrice van de Avonturenschool voor Dochters van Drukke Ouders. Volgens haar is het leven één groot avontuur. Maar de vier meisjes die naar deze school zijn gestuurd (in een doos, dat scheelt tijd) zijn niet meteen blij met hun nieuwe, vreemde juf. Wat moeten ze leren? Vliegen? Expres verdwalen? Hiermee begint een reeks fantastische avonturen. Zo moeten de meisjes op zoek naar Dahlia Distel, die in de vijfde doos had moeten zitten.

avonturenschool van juf wervelwind 4Recensie
De avonturenschool van juf Wervelwind is een boek vol avonturen met de grootste fantasierijke verhalen. Eigenlijk zoals je al verwacht na het lezen van de titel en de achterflap. Eigenlijk is niets te gek in dit aparte verhaal.

Het verhaal is goed te lezen. Het grotere lettertype helpt hieraan mee waardoor kinderen van 8 jaar tot 12 jaar dit boek zelf goed kunnen lezen. Al is het ook zeker een leuk boek om voor te lezen. Eén keer in de zoveel tijd heb je een dubbele pagina met één grote illustraties.

avonturenschool van juf wervelwind 3Dit hadden volgens mijn kinderen van 8 jaar en 10 jaar er wel meer mogen zijn. Zelfs terwijl deze illustraties niet zeer tot de verbeelding spreken. Op zich wel apart in een boek dat zo vol staat met tot de verbeelding sprekende avonturen. Onze conclusie was dat het verhaal zelf sterker is dan de plaatjes die in het boek staan.

Mijn kinderen hebben dit boek met veel plezier gelezen maar geven beiden wel aan dat het boek niet tot hun favoriete boeken behoord. “Ik vond het zeker leuk, maar als ik het niet nog een keer zou kunnen lezen, dan is dat ook goed”, aldus mijn oudste dochter.

De avonturenschool van juf Wervelwind – Elise Primavera
Kinderboek, hardcover, 272 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share