Buitenspeeldag 2012

De 7e editie van de Buitenspeeldag wordt gehouden op woensdag 13 juni aanstaande. Ook dit jaar wordt er weer een grote Buitenspeeldag georganiseerd in vele gemeentes in Nederland. Nickelodeon gaat, zoals elk jaar, ook deze dag van 13:00 tot 17:00 op zwart. Er zijn dan geen TV uitzendingen en hun internet website gaat uit de lucht. Hierdoor hopen zij kinderen aan te moedigen om naar buiten te gaan en lekker te spelen.

Alle gemeentes in het hele land doen mee aan de buitenspeelactiviteiten voor kinderen. De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland en Nickelodeon. Op deze manier proberen de organisaties kinderen in Nederland te stimuleren om buiten te spelen. En te zorgen dat ze het leuker gaan vinden dan binnen achter de TV of de Computer te hangen.

Buitenspelen is heel belangrijk in het leven van kinderen, want buiten maak je de meeste dingen mee. Je leert vriendjes kennen en vrienden maken en buiten kan je rennen waar je wilt en je zelf vrij voelen. Uit onderzoek is gebleken dat buitenspelen goed is voor kinderen. Hoe meer kinderen er buiten spelen dan is het logisch dat ze natuurlijk veel meer aan het bewegen zijn, dus dan is het logisch dat het overgewicht af neemt! Ook bevordert buitenspelen de sociale ontwikkeling.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Nick Jr winterbios: Paw Patrol Mighty pups [verslag]

Daar zat ik dan, in de auto met vier stuiterende kinderen, op weg naar Amsterdam. …