riet wille

Pootje na pootje

Met het prentenboek Pootje na pootje leren kinderen tellen van 0 tot 10. Voor elk cijfer schreef Riet Wille een speels versje. De kleurrijke illustraties geven de sfeer van die versjes weer en prikkelen de fantasie.

Recensie

De tekeningen in Pootje na pootje zijn geweldig. Ook gebruikt de schrijfster verschillende lettertypes en kleuren in 1 rijmpje, wat maakt dat het boek een feest is om naar te kijken. Door sommige woorden door elkaar of van boven naar beneden te schrijven, worden zelfs de teksten plaatjes, waarop veel te zien valt.

De rijmpjes in Pootje na pootje zijn misschien wat moeilijk; soms rijmt het wel, maar soms ook niet, wat het wat lastiger maakt om voor te lezen. Leuk aan het boek is dat het verband tussen het cijfer en het bijbehorende rijmpje niet overal genoemd wordt. Hierdoor moet het kind zelf uitzoeken waar de 6 of de 8 betrekking op heeft in de tekening.

Pootje na pootje is een hele ontdekkingsreis, waarbij je heerlijk samen met je kind kan kijken, bladeren en pootjes tellen.

Pootje na pootje – Riet Wille
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Eenhoorn

Share

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

De versjesboom – Marianne Busscher & Ron Schröder

Wat een productief stel: Marianne Busser en Ron Schröder. En iedere keer weten ze weer …

Share
Share