Niek de Groot doet het zelf – doeboek

cover

Dit doe-het-zelfboek staat bomvol superleuke opdrachten die je zelf kunt doen: vind je weg in het doolhof, los quizjes, raadsels en puzzels op, schrijf je eigen strips, doedel maar lekker raak en ontdek de geheimen van Nieks tekentalent. Je verveelt je nooit meer. Een DIY-boek om eindeloos van te genieten.

Recensie
Niek de Groot is een graphic novel in het genre Het leven van een loser  en Nurdius Maximus. Leuke verhalen, die lekker weglezen. Boeken in een vlotte lay-out met veel plaatjes en visuele grapjes. En nu is er een doeboek van Niek de Groot, Niek de Groot doet het zelf. Mijn jongste dochter zag het boek tussen de stapel en viste het er gelijk uit. ‘Dat is leuk, daar heb ik zin in.’

FullSizeRender
Het is een schot in de roos. Leuke en heel gevarieerde opdrachten, van doolhoven, tot geheime codes, tekenopdrachten en puzzels. Als je geen zin hebt in de ene bladzijde, nou, dan sla je die over en ga je eerst iets anders doen. Leuk voor jongens én voor meisjes.

IMG_3305
Dit Niek de Groot-doeboek ziet er precies hetzelfde uit als de ‘gewone’ Niek de Groot-boeken, met een harde kaft en stevig papier. Er is toch niets leuker dan lekker mogen schrijven en tekenen in een echt boek?
IMG_3303

Achterin het boek staan de oplossingen van de puzzels.

IMG_3307
Verder stimuleert het Niek de Groot-doeboek de creativiteit: met tekenopdrachten en met opdrachten zoals zoveel mogelijk woorden maken met de letters van een ander woord. Maar je kind wordt ook aan het denken gezet met andere opdrachten, zoals het opstellen van lijstjes of bij woordzoekers.

IMG_3304
En dat alles tegen de achtergrond van de bekende personen uit de leesboeken en de bijbehorende humor. Ruim 200 pagina’s plezier gegarandeerd!

IMG_3306
Mijn dochter van 9 is echt blij met boek en probeert haar zus er ook bij te betrekken. Gelukkig is die 13-jarige niet te beroerd om waar nodig even mee te denken.

IMG_3296
Wil je toch nog even kijken voor je het boek aanschaft? Hier kan je de eerste pagina’s downloaden en al starten voor je het boek in huis hebt!

Niek de Groot doet het zelf doeboek – Lincoln Pierce
Bekijk op bol.comDoeboek, hardcover, 224 pagina’s, De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

FullSizeRender (1)

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share